You are currently viewing Počinje isplata đačkog džeparca

Počinje isplata đačkog džeparca

Grad Sisak danas počinje s isplatom đačkog džeparaca svim mladim Siščanima koji idu u osnovnu ili srednju školu. Isplata će trajati do 8. svibnja.

Svim osnovnoškolcima koji imaju prebivalište na području Grada Siska i koji ove školske godine pohađaju osnovne škole kojima je Grad Sisak osnivač đački džeparac bit će isplaćen u školi koju pohađaju, dok će svi srednjoškolci te osnovnoškolci, koji pohađaju škole kojima Grad Sisak nije osnivač, svoj đački džeparac moći podići na gradskim blagajnama.

Isplata đačkog džeparca za srednjoškolce i osnovnoškolce, koji pohađaju škole izvan Siska, obavljat će se uz predočenje obavijesti o isplati džeparca koju su učenici dobili na kućnu adresu i osobne iskaznice (umjesto osobne iskaznice prihvatljiv je i ispis ili prikaz s mobitela osobnih podataka među kojima je vidljiva adresa prebivališta iz e-Dnevnika).

Ukoliko učenici iz bilo kojeg razloga ne dobiju obavijest na kućnu adresu, džeparac će im se isplatiti na temelju osobne iskaznice  (umjesto osobne iskaznice prihvatljiv je i ispis ili prikaz s mobitela osobnih podatak iz e-Dnevnika) i potvrde obrazovne ustanove o pohađanju u tekućoj školskoj godini.

Ukoliko učenici nisu u mogućnosti osobno podići đački džeparac, mogu zadužiti drugu punoljetnu osobu koja treba predočiti vlastitu osobnu iskaznicu, obavijest o isplati đačkog džeparca ili potvrdu obrazovne ustanove o pohađanju škole te osobnu iskaznicu učenika (umjesto osobne iskaznice prihvatljiv je i ispis ili prikaz s mobitela osobnih podataka iz e-Dnevnika).

Radno vrijeme gradske blagajne na tržnici Kontroba je svaki radni dan od 7 do 14 sati, osim srijede od 7 do 18 sati i subote od 7 do 13 sati. Gradska blagajna na tržnici u Capragu radi svaki radni dan od 8 do 13 sati, osim utorka od 8 do 18 sati i subotom od 8 do 12 sati. Gradska blagajna u Sisačkom vodovodu radi od ponedjeljka do petka od 7.30 do 15 sati.

Svi učenici osnovnih i srednjih škola koji pohađaju osnovnu ili srednju školu na području Grada Siska u ovoj školskoj godini, a  korisnici su Dječjeg doma, Sigurne kuće ili su smješteni u udomiteljskoj obitelji, ostvaruju pravo na đački džeparac bez obzira na prebivalište.

Đački džeparac je jedinstvena novčana naknada u Republici Hrvatskoj za koju je u proračunu Grada Siska osigurano 884.800 kuna.