You are currently viewing Online kviz znanja Sport i EU povodom Europskog tjedna sporta

Online kviz znanja Sport i EU povodom Europskog tjedna sporta

U povodu Europskog tjedna sporta, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Europski dokumentacijski centar NSK i Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak pripremili su online kviz Sport i EU kojem je cilj provjeriti sportska znanja te potaknuti zanimanje za publikacije i izvore službenih informacija Europske unije na tu temu.

Kviz je namijenjen korisnicima i široj javnosti, a kao pomoć u odgovorima na dnu svakog pitanja nalazi se poveznica na kojoj se može pronaći rješenje, kako bi se ispitanike potaknulo i na samostalno istraživanje. Kviz će biti dostupan tijekom trajanja Europskog tjedna sporta, od 23 do 30. rujna, a za deset najuspješnijih i najbržih ispitanika osigurane su prigodne nagrade.

Europski dokumentacijski centar NSK djeluje kao referentna točka za sve informacije i izvore povezane s djelovanjem Europske unije kao sedmi takav centar u Hrvatskoj. Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak također je prepoznala važnost informiranja građana o Europskoj uniji te u sklopu knjižnice postoji EU kutak s publikacijama Ureda za publikacije Europske unije.

Link na kviz: OVDJE