You are currently viewing Karate: Klarić, Jelčić i Stojaković prvakinje Hrvatske, Dolić i Dužić viceprvaci

Karate: Klarić, Jelčić i Stojaković prvakinje Hrvatske, Dolić i Dužić viceprvaci

U Rijeci je održano karate prvenstvo Hrvatske u borbama za mlađe uzraste. Atletska dvorana Kantrida bila je ispunjena s 488 natjecatelja , naravno ne u isto vrijeme te pod strogim epidemiološkim mjerama. Među tih 488 našlo se i naših osam karatista kluba „Tigar“; Sara Stojaković, Tea Buinac, Roza Jelčić,Ana Marie Barukčić, Korina Klarić , David Dužić, Andrei Dolić I Mislav Plesivčak.
U subotu 17.listopada na tatamiju led su probili Sara Stojaković, Andrei Dolić i David Dužić. Sara Stojaković natjecala se u kategoriji djevojčica 2012. godište do 24 kilograma gdje pobjedom od 3:0 protiv Zagrepčanke osigurala finalni meč. Malo je reći da je Sara u finalnom meču u kojem je pobijedila rezultatom 9:1 protiv natjecateljice iz Osijeka te postala prvakinja Hrvatske.
David Dužić natjecao se u kategoriji dječaka 2012. godište do 24 kilograma gdje je pobjedom od 3:1 protiv protivnika iz Osijeka osigurao finale. Ipak, u finalu je nešto bolji bio protivnik iz Rijeke te je Dužić svoj prvi nastup na državnom obilježio srebrom.
Andrei Dolić natjecao se u kategoriji dječaka 2012. godište do 28 kilograma. Dolić je u prvom meču pobijedio protivnika iz Splita rezultatom 4:0. U polufinalnom meču protiv Zagrepčana osigurao si je finale pobjedom od 5:1. Na kraju Dolić svoj prvi nastup na prvenstvu bilježi kao srebni , što je izvrstan rezultat.
Roza Jelčić natjecala se u kategoriji djevojčica 2011. godište do 32 kilograma gdje je uvjerljivim pobjedama od 8:0 u dva uzastopna meča osigurala finale. Jelčić je pomela konkurenciju te zablistala na samom vrhu postolja kao prvakinja Hrvatske.
U subotu, samo nešto kasnije , na red su došle Ana Marie Barukčić i Tea Buinac. Obje su se natjecale u kategoriji djevojčice 2010. godište iznad 40 kilograma. Barukčić se probila se do polufinalnog meča gdje je ipak poražena. Obje su se borile u repasažu za broncu, svaka sa svoje strane liste. Medalja im je ovoga puta izmakla za dlaku te su obje završile na 5. mjestu, što je za prvi put, napominju treneri, i više nego sjajan rezultat.

Na tatamiju uspješna i starija ekipa

Dan kasnije nastupili su nešto iskusniji „Tigrići“; Korina Klarić i Mislav Plesivčak. Korina Klarić u kategoriji djevojčice 2005. godište – 44 kilograma preko pobjede od 5:0 u polufinalu i pobjede od 3:2 u finalu postaje prvakinja Hrvatske.
Mislav Plesivčak natjecao se u kategoriji dječaka 2006. godište iznad 63 kilograma gdje ipak nije uspio doći do medalje. Mislav ovaj vikend nije uspio, ali već iduću ga čeka izazov na kadetskom državnom prvenstvu koje će se također održati u Rijeci.
Ovo je bio jedan iznimno uspješan vikend za karatiste „Tigra“ ta za njihove trenere Marija Budimira i Igora Lovrekovića.