You are currently viewing Novi vizual broda Juran i Sofija

Novi vizual broda Juran i Sofija

Gostoljubivi ljudi, drevni krajolik poplavnih površina, autentična posavska kultura, korito rijeke Save i njezinih brojnih pritoka, kao i bogatstvo rijetkih biljnih i životinjskih vrsta – pravi su motiv da krenete u upoznavanje Parka prirode Lonjsko polje. A do PP Lonjsko polje moći će se uskoro jer se u trećem krugu mjera popuštanja, a to je 11.svibnja, i njihova vrata posjetiteljima ponovno otvaraju.
Tada ćete do Lonjskog polja moći i brodom Juran i Sofija koji ima novi vizualni identitet, s prepoznatljivim bojama Lonjskog polja. Juran i Sofija nakon remonta ponovo plovi po novom EU standardu. Vlasnik broda Grad Sisak najveći sisački brod je na upravljanje dao Parku prirode Lonjsko polje.
„Primarna ideja bila je obnoviti brod jer je bio strašno zapušten. Znači od propelera, motora, kormilarnice, palube. Da ga nismo sad uzeli mi ili netko drugi mislim da bi propao. On je u Brodocentru bio na navozu i zadnje dvije godine nije polovio nego je bio na suhom vezu i nažalost propadao. Brod Juran i Sofija osim za potrebe PP Lonjsko polje bit će na raspolaganju preko tjedna i vikendima za grupne ili pojedinačne vožnje Siščanima i svim posjetiteljima grada. Bit će objavljen i red vožnje po kojem ćete moći po pristupačnim cijenama njime voziti. Smisao broda Juran i Sofija je umrežavanje grada Siska s programima koje nudi Park prirode Lonjsko polje.“, rekao nam je to Ivor Stanivuković, ravnatelj PP Lonjsko polje. Namjera je ustanove, ističe ravnatelj, brodom još više približiti Lonjsko polje posjetiteljima.
„A to znači da sva djeca, sve grupe, svi posjetitelji koji inače idu u Lonjsko polje, u ovom slučaju kad je Sisak u pitanju prema Čigoču i onim programima koje tamo nudimo, onda bi sa ovakvom jednom infrastrukturnom ponudom oni svakako zastali i u Sisku. To npr. znači da bi grupa koja ide u Lonjsko polje autobusom došla u Sisak, te u Sisku u dogovoru s Turističkom zajednicom grada Siska obišli znamenitosti grada poput Holandske kuće, Muzeja i dr. Nakon toga idu na brod Juran i Sofija na kojem bi se provozali i tek onda idu u Lonjsko polje.“, ističe Stanivuković.
Sa svojom površinom od 50.650 hektara močvarnoga područja, park prirode Lonjsko polje posebno je utočište za sve one koji traže svoje mjesto pod suncem.
No treba se još malo strpiti i vidjeti kako će od 11.svibnja funkcionirati posjete Lonjskom polju.