You are currently viewing Međunarodni dan muzeja, 18. svibanj 2022.

Međunarodni dan muzeja, 18. svibanj 2022.

Međunarodni savjet za muzeje (ICOM – International council of museums) od 1977. godine 18. dana mjeseca svibnja organizira obilježavanje Međunarodnog dana muzeja, dan kada muzeji diljem svijeta skreću pozornost široj javnosti na kulturnu baštinu i ulogu muzeja u njezinom očuvanju. U Hrvatskoj se 18. svibanj obilježava od 1980. godine na inicijativu Muzejskog dokumentacijskog centra, a manifestaciji se svake godine prigodnim programom priključuje i Gradski muzej Sisak.

Ovogodišnji program sisačkog muzeja osmišljen je u sklopu izložbenog projekta „Dragi dragu preko kola gleda, draga moja slađa si od meda“ i 27. Edukativne muzejske akcije čija je ovogodišnja tema „Ples“.

Program manifestacije održat će se na sisačkom korzu 18. svibnja u 11 sati uz prigodni nastup polaznika edukativnih radionica koje su se održavale u suradnji s FA „Ivan Goran Kovačić“ Sisak i uz vodstvo Ivone Karatur. Također, taj dan pojedinačni posjetitelji mogu posjetiti Gradski muzej Sisak i Holandsku kuću tijekom njihova radnoga vremena bez naplate ulaznica.