You are currently viewing Ljeto na Kupi vol. IV – Indian vibes

Ljeto na Kupi vol. IV – Indian vibes

Ljeto na Kupi je program koji se održava nedjeljom u Sisku.
Program je besplatan a sastoji se od zajedničkog kuhanja u prirodi, yoge za početnike, te raznih edukativnih i zabavnih aktivnosti smještenih uz obalu rijeke Kupe.
Iduće Ljeto na Kupi će se održati u nedjelju 02.08.2020. u parku Rokić, a ovoga puta tema dana je INDIJA.

PROGRAM:

RADIONICA KUHANJA OD 17:00 DO 18:00 h

– molimo zainteresirane za radionicu kuhanja da se prijave putem inboxa stranice ili na mail: centarkey@gmail.com

-> Na radionici kuhanja ćemo raditi tradicionalna indijska jela u veganskoj verziji. Ako ste ikada htjeli naučiti više o raznim kuhinjama svijeta, ovo je prilika!

RECIKLAŽNA RADIONICA OD 18:30 DO 19:00 h

-> izrada hranilica i pojilica za ptice i ostale gradske životinje, saznajte kako prenamjeniti plastiku za nešto korisno! Prilagođeno za djecu no svi uzrasti su dobrodošli!

CRTANJE S KANOM OD 18:30 DO 19:00 h

-> Lišće kane (hene) se u Aziji i Africi koristi tisućama godina za bojenje kose i za prirodno, privremeno tetoviranje kože i bojenje noktiju. Najstariji pisani tragovi o upotrebi hene (odnosno kane) za ljepotu potječu iz drevnog Egipta, gdje je i danas popularna, kao i u ostalim zemljama Orijenta, u Indiji i Pakistanu.

YOGA NA OTVORENOM OD 19:30 DO 20:00 h

-> Yoga prilagođena za svaki dan i za sve uzraste.

TEMATSKI KVIZ (s nagradom za pobjednike!) OD 20:00 DO 20:30 h

-> Kviz se odnosi na hranu, piće, glazbu i zanimljivosti o indijskoj kulturi.

POPRATNI SADRŽAJ:

-> old school društvene igre: čovječe ne ljuti se, država-grad, kartanje…

-> dječji kutak: reciklažna radionica, bojanje, crtanje…

-> knjižnica u prirodi: dođite i čitajte 😀 imamo razne vegetarijanske kuharice te knjige o životinjama, prirodi i vrtlarenju koje možete čitati u parku tijekom programa.

Vidimo se!

Ljeto na Kupi je program koji organizira i provodi neprofitna udruga Centar za zaštitu životinja i prirode “Key”. “Ljeto na Kupi” se održava nedjeljom u Sisku a sastoji se od radionice veganskog kuhanja, reciklažnih radionica, yoge na otvorenom, te učenju o raznim kulturama svijeta kroz prehranu i zabavne sadržaje.

Centar “Key” je utočište za životinje koje se nalazi kod Popovače, te udruga za zaštitu životinja i prirode, za promociju biljne prehrane, ekologije i održivog načina života. Rad udruge možete podržati donacijom na žiro račun udruge.

Centar za zaštitu životinja i prirode “Key”

Žiro račun za donacije: IBAN HR54 2390 0011 1009 5656 2