You are currently viewing Kvirinovo 2023.

Kvirinovo 2023.

Svetkovina sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i grada Siska, bit će proslavljena u subotu 3. lipnja u Sisku i njemu posvećenoj sisačkoj župi koja ujedno slavi i 30 godina postojanja.

Proslava započinje u 9.30 sati okupljanjem vjernika, udruga i predstavnika institucija iz javnog života ispred katedrale Uzvišenja svetog Križa. U 10 sati kreće procesija od sisačke katedrale ulicama grada do bazilike sv. Kvirina. Svečano misno slavlje u bazilici, s početkom u 11 sati, predvodit će zagrebački nadbiskup u miru kardinal Josip Bozanić u zajedništvu sa sisačkim biskupom Vladom Košićem i biskupima Zagrebačke metropolije. Večernju misu u 19 sati predslavit će kancelar biskupije mr. Janko Lulić.

Proslavi prethodi devetnica uoči blagdana od 25. svibnja do 2. lipnja kojom će se Siščani i hodočasnici u bazilici duhovno pripravljati za proslavu svoga zaštitnika. Svakoga dana devetnice prije mise bit će prilika za ispovijed, a misama u 19 sati prethodi molitva krunice i zagovora sv. Kvirinu u 18.30 sati.