You are currently viewing Kulturan Ulični Festival na Kupskim noćima

Kulturan Ulični Festival na Kupskim noćima

I ove godine u sklopu Kupskih noći donosimo kroz sva tri festivalska dana mnoštvo veselja, igre i smijeha za male i velike kroz Kulturan Ulični Festival!
Drugu godinu za redom u partnerstvu s Turistička zajednica grada Siska, Grad Sisak i Gradska galerija Striegl, KUF dolazi u Sisak.
I ove godine, s nama su vrsni umjetnici i umjetnice koji svojim izvedbama podržavaju ideju KUF-a: Luche, Bičikleta, Loop Cirkus, Cirkorama, Krumppir, a kao iznenađenje dolazi i francuski duo Steph Mouat & Valentina Melotti čije se gostovanje odvija u sklopu projekta Collaboration Lab.
Ulaznica za KUF je dobra volja svakog od vas koji ste u publici da izvođaču u šešir donirate koliko želite ili mu se jednostavno osmjehnete i zahvalite.
KUF radi na baterije, u kvartove dolazimo sa vlastitim drvenim tribinama i razglasom koji radi na baterije – štedimo energiju i koristimo prirodne materijale kako bi još dugo i sretno živjeli na Planeti Zemlji.
Kulturan Ulični Festival na Kupskim noćima organiziraju u partnerstvu Cirkorama i Gradska galerija Striegl/Turistička zajednica grada Siska, a podržan je od strane Grada Siska, Grada Zagreba – gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Turističke zajednice Grada Zagreba, Ministarstva kulture i medija RH, Teatroskop – mreža za izvedbene umjetnosti u JI Europi inicirana od strane Francuskog instituta, francuskih Ministarstva kulture i Ministarstva europskih i vanjskih poslova, te Zaklade Kultura nova.
PROGRAM KULTURNOG ULIČNOG FESTIVALA 2022 NA KUPSKIM NOĆIMA
_______________
26.08. PETAK
LOKACIJA: Dvorište Holandske kuće u Sisku, 18:00 h
3 rue de la Demi – Lune (FR/IT): VOLIM TE I NE VOLIM TE, TO JE ISTA STVAR
(U sklopu Collaboration Lab projekta)
Dvije ekvilibristice, Steph i Valentina predstaviti će rad u nastajanju koji se temelji na istraživanju indirektnog djelovanja na tijelo u prostoru i vremenu, putem posrednika.
Izvode: Steph Mouat & Valentina Melotti
LOKACIJA: Šetnica Slave Striegla
19:00 h, Loop cirkus: Monsieur Kriche
Izvodi: Aleksandar Đikić
Cirkuski ulični performans u koji nas protagonist uvodi pripremanjem svoje neobične scenografije, koja ubrzo oživi i postaje sastavni dio izvedbe. Žonglerske točke isprepleću se sa komičnim elementima klaunerije, a uz interakciju s publikom izvođač gradi atmosferu do velikog finala.
__________________
27.08. SUBOTA
LOKACIJA: Šetnica Slave Striegla
18:00 h, Bičikleta: Krava na mjesecu
Izvodi: Petra Bokić
Scenarij Maja Katić
Glazba: Nikša Marinović
Lutke i scenografija; Zorana Unković
Tehnička podrška: Mio Gladović, Ivan Pokrovac i Ratko Bokić
Lutarska predstava prema slikovnici oskarovca Dušana Vukotića “Krava na mjesecu” smještena u kofer koji se otvara tako da je mašta njegov ključ. Priča je to o hrabroj i domišljatoj djevojčici Branki, nepromišljenom Darku i zatečenoj kravi.
19:00 h, Cirkorama: Reciklauniranje
Izvodi: Ratko Bokić
Reciklauniranje je autorska predstava Ratka Bokića koji reciklira stare trikove i predstavlja ih u novom ruhu. Kroz reciklažu ulazi u novu dimenziju dobre vibracije i šalje je dalje kroz komičan i zabavan pristup.
__________________
28.08. NEDJELJA
LOKACIJA: Šetnica Slave Striegla
18:00 h, Krumppir: Elektroklaun
Izvodi: Devadip Circo
Show koji uspješno spaja ples, žongliranje, komediju i ljubav!
Instagram @krumppir
19:00 h, Luche: VodoRige fire show
Izvodi: Luche
Vodorige se igraju vatrom na način koji oduzima dah! Vatrene suknje, bičevi i još mnogo toga što trebate doživjeti!
SPONZORI MANIFESTACIJE: