You are currently viewing Kino klub organizira filmsku radionicu „Korak do filma“

Kino klub organizira filmsku radionicu „Korak do filma“

Sisački srednjoškolci imaju priliku kroz filmsku radionicu „Korak do filma“ koju organizira Kino klub Sisak saznati kako nastaje film.

Polaznici će kroz listopad i studeni u Centru kreativne industrije Sisak te vanjskim lokacijama grada Siska učiti o osnovama filma, pisanju scenarija, razradi ideje, osnovama snimanja filmskog materijala, zatim o montaži slike i zvuka te na kraju kao rezultat snimiti dva filma – dokumentarni i igrani.

Voditelj radionica je Teo Vukšan, koji već dugi niz godina radi i školuje se na području filma i multimedije. Voditelj projekta i suradnik na radionicama Matija Holjevac, dugogodišnji je filmaš sa širokim spektrom znanja i iskustava. Asistentica na projektu je studentica produkcije na Akademiji dramske umjetnosti, Laura Prpić.

„Ovo su ljudi koji će svoja znanja i vještine usmjeriti na izobrazbu mladih filmaša, u kategorijama igranog i dokumentarnog filma. Konačni produkt radionica odnosno cilj je snimiti dva filma, igrani i dokumentarni. Filmovi će se prikazati na javnim promocijama u prostorijama Centra kreativne industrije Sisak, a i prijavljivat će se na brojne filmske festivale, kako unutar tako i van Lijepe naše.“, kažu u Kino klubu Sisak.

Osim srednjoškolaca poziv je otvoren i za sve studente te sve koji želi naučiti više o filmu ili pak izbrusiti svoje filmsko znanje. Projekt je poticaj srednjoškolcima i nastavnicima da uz podršku Kino kluba Sisak i sami osnuju filmske družine u svojim školama te se educiraju na području filma i medija.

Radionice su koncipirane u dva dijela – teorijskom i praktičnom, a održavat će se vikendima.
Teorijski dio obuhvaća predavanja o osnovama filma, procesu priprema, predprodukcije, produkcije i postprodukcije projekta te tumačenju osnovnih stručnih pojmova na području kinematografije i medija dok je praktični dio baziran na proces pisanja sinopsisa, režijske razrade, scenarija, knjige snimanja te samog snimanja i montaže projekata.

“Sa željom da se u mladima već od samih početaka stvara ljubav i želja za stvaranjem filmova, ova radionica dat će im ono najbolje od njihovih voditelja do produkata koji će nastati zajedničkim snagama.”, poručuju organizatori.

Prijaviti se za filmsku radionicu možete putem linka do 25.listopada.

Za sve informacije oko prijave i radionica možete se javiti putem službene Facebook ili Instagram stranice Kino kluba ili na mail: kino.klub.sisak2013@gmail.com.