You are currently viewing Izložba “Vatroslav Lisinski” u prostorima Interpretacijskog centra baštine Banovine

Izložba “Vatroslav Lisinski” u prostorima Interpretacijskog centra baštine Banovine

Otvorenje izložbe “Vatroslav Lisinski” bit će u srijedu, 4. ožujka, u 19 sati u prostorima Interpretacijskog centra baštine Banovine (Gupčeva 31, Petrinja). Izložba je organizirana povodom 200. obljetnice rođenja našeg najnadarenijeg skladatelja 19. stoljeća. Autor izložbe je Stjepan Sučić, a organizatori su Ogranak Matice hrvatske u Petrinji i Interpretacijski centar baštine Banovine.

Izložba donosi zbirku knjiga, časopisa, notnih zapisa i gramofonskih ploča vezanih uz lik i stvaralaštvo Vatroslava Lisinskog, a posebnost izložbe označavat će glazbene slušaonice skladateljevih djela na gramofonu te poveznice između Lisinskog i grada Petrinje.

O autoru izložbe:
Stjepan Sučić diplomirani je inženjer elektrotehnike, priređivač i urednik niza antologija i monografija o hrvatskoj književnoj i kulturnoj baštini. Od 1991. kroz Maticu Hrvatsku nesebično djeluje te obnaša funkcije tajnika za ogranke, Matičinog odbornika te dugogodišnjeg potpredsjednika Matice hrvatske. Poznat po neumornom i nesebičnom volonterskom radu kroz desetljeća svog rada autor je, koautor, urednik ili redaktor knjiga i prigodnih kalendara te promotor i autori izložbi knjiga.

Izložba će biti otvorena 4. ožujka u 19h u prostorima Interpretacijskog centra (Gupčeva 31, Petrinja), a ostaje otvorena do 3. travnja 2020. godine.