You are currently viewing Plazma Sportske igre mladih

Plazma Sportske igre mladih

Plazma Sportske igre mladih ove godine održat će svoju veliku Turneju radosti u čak 24 grada i općine.
Domaćinstvo sportsko-edukativnih događanja u Sisačko-moslavačkoj županiji dobili su 4 grada i općine.

Turneje radosti u Sisačko-moslavačkoj županiji održat će se u:
– Popovači, 9. ožujka 2020., u sportskoj dvorani Osnovne škole Zorke Sever s početkom u 10 sati
– Topuskom, 10. ožujka 2020., u sportskoj dvorani TOP Terme s početkom u 10 sati
– Glini 11. ožujka u sportskoj dvorani Osnovne škole Glina s početkom u 10 sati
– Sisku 12. ožujka u Gradskoj dvorani Brezovica s početkom 10 sati

Programi će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti predstavnici županije, gradova, općina i Plazma Sportskih Igara mladih.
ŽU sportskom dijelu programa sudjelovat će djeca iz osnovnih škola koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara.
Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Splita i druženju s klincima iz cijele Hrvatske.
Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti . Sve okupljene čeka okrijepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske.

Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom, te sprječavanju nasilja i diskriminacije Igre provode i kroz veliki projekt” Youth Sports Fair Chance”.

Projekt ima za cilj identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje doprinose širenju poruka poštovanja, borbe protiv diskriminacije i rasizma te prevencije svih oblika nasilja u sportu.

Projekt uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije te je ukupna vrijednost projekta 365.525 eura.
Do današnjeg su se dana Igre razvile u najmasovniju amatersku sportsku manifestaciju u Europi koja godišnje okuplja više od 202.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.
Djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika.
Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika.
Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 24 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.