You are currently viewing Izložba u Državnom arhivu u Sisku “Gimnazija Sisak očima fotografa”

Izložba u Državnom arhivu u Sisku “Gimnazija Sisak očima fotografa”

Ove godine Gimnazija Sisak obilježava 100 godina rada.
Jedna od manifestacija kojom će se proslaviti ovaj jubilej bit će izložba “Gimnazija Sisak očima fotografa”, koja će biti svečano otvorena u četvrtak, 3. listopada u 19 sati u Državnom arhivu u Sisku.
Ovom izložbom odaje se počast svim učenicima, profesorima i djelatnicima Gimnazije Sisak, koji su sudjelovali u životu i radu Gimnazije Sisak u proteklih 100 godina.
Svaka izložena fotografija svjedoči o brojnim promjenama koje su se dogodile u proteklih 100 godina, a nema objektivnijeg promatrača od objektiva kamere koji bi mogao bolje svjedočiti o proteklih 100 godina sisačke Gimnazije.
Sve je tu zabilježeno; društvene, političke, modne i sve druge promjene.
Osmjesi na licima učenika i profesora svjedoče o njihovoj sreći, a mudri su ljudi rekli: “Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba”.
Proteklih 100 godina Gimnazija Sisak stvara sretna lica.
Međutim, to nisu samo sretna lica, to su budući liječnici, inženjeri, doktori znanosti, suci, pa čak i gimnazijski profesori.
Zajedno imamo priliku pogledati jedan dio tih sretnih, gimnazijskih lica koja su kroz proteklih 100 godina prošli gimnazijskim hodnicima, kabinetima i učionicama.
Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 18. listopada 2019.