You are currently viewing „Gostioničarka“ u nedjelju, 3.12.2023.

„Gostioničarka“ u nedjelju, 3.12.2023.

Gradsko kazalište Požega gostuje s svojom najnovijom komedijom „Gostioničarka“ u nedjelju, 3.12.2023. s početkom u 20 sati u Domu INA rafinerije. Predstava je nastala prema tekstu najpoznatije i najizvođenije komedije Carla Goldonija, a u režiji Davora Svedružića. Glume Ružica Maurus, Marin Klišmanić, Antonio Jakupčević, Goran Malus, Lena Medar, Anabela Sulić, Ivan Vukelić i Matko Trnačić.
U jednom slavonskom gradu sredinom prošlog stoljeća, u malom pansionu skupilo se šaroliko društvo, iz samo njima znanih razloga.
Šarmantna vlasnica pansiona, Ruža, svojom vedrinom i zavodljivošću očara sve goste pansiona. Osim jednog! Iznervirana njegovim stavom prema ženama i njoj samoj, odluči da će i njega zavesti, samo kako bi mu dokazala da nije imun na ženske čari.
U urnebesnom zapletu punom predvidljivih i nepredvidljivih situacija, u izvedbi izvrsnih glumaca, dotiče se vječne teme muško-ženskih odnosa, ženskih izbora, prava i sloboda; muške zatucanosti, ali i očaranosti ženama.
I sve to uz obilje smijeha. Što ne isključuje ukazivanje na probleme svakog društva kada je riječ o ženama i muškarcima. Jer dobra komedija zabavlja, upozorava, uči, osuđuje i opravdava! I donosi neočekivana rješenja.
Ulaznica po cijeni od 8 eura može se kupiti online na www.ulaznice.hr ili na blagajni Kazališta 21 ponedjelkom od 14 do 20 sati, a od utorka do petka od 9 do 20 sati. Nadan izvedbe sat vremena prije predstave u Domu INA rafinerije.