You are currently viewing Godišnje hrvatske turističke nagrade 2022.

Godišnje hrvatske turističke nagrade 2022.

Obavještavamo kako su 22. srpnja 2022. na internetskim stranicama HTZ-a otvorene prijave za Godišnje hrvatske turističke nagrade 2022. u kategorijama Destinacija godine, Događaj godine, Kulturna atrakcija godine, Prirodna atrakcija godine,  te Jedinstveni gastronomski doživljaj godine. Prijave se zaprimaju i za nagradu Ljudi u turizmu, u sklopu koje se dodjeljuje Hrvatska turistička nagrada kao Godišnja nagrada „Anton Štifanić“ i Nagrada za životno djelo te nagrada „Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine“.

Rok za podnošenje kandidatura za kategorije nagrada Destinacija godine, Događaj godine, Kulturna atrakcija godine, Prirodna atrakcija godine, Jedinstveni gastronomski doživljaj godine i „Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine“ je 12. kolovoza 2022., dok je rok za podnošenje kandidatura za Hrvatsku turističku nagradu, odnosno Godišnju nagradu „Anton Štifanić“ i Nagradu za životno djelo 31. kolovoza 2022.

U 2022. u okviru kategorije Destinacija godine uvedene dvije nove potkategorije: Najuspješnija destinacija održivog turizma (inovativna i pametna destinacija) i Najuspješnija kontinentalna destinacija gradskog turizma dok se u 2022. neće birati  Najuspješnija destinacija kulture i gastronomije, Najuspješnija destinacija turizma zdravlja i Autentična primorska destinacija „Malo misto“. Dodatno, u 2022. je uvedena nova kategorija nagrada Jedinstveni gastronomski doživljaj godine s ciljem poticanja razvoja, očuvanja i promocije gastronomije.

Podnošenje kandidatura obavlja se isključivo putem online prijavnica dostupnih na službenoj stranici Hrvatske turističke zajednice, dok kandidature u kategorijama Destinacija godine i „Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine“ podnose regionalne turističke zajednice, odnosno predstavnici turističkih klastera.

Ljubazno Vas molimo da s predmetnom obavijesti upoznate dionike kako u turističkoj tako i u gospodarskoj aktivnosti s vašeg područja s ciljem nagrađivanja onih koji su svojim djelovanjem dali poseban doprinos u razvoju i promociji turizma Republike Hrvatske.

Više informacija o prijavama moguće je dobiti putem emaila nagrade@htz.hr.