You are currently viewing Festivala dječjih kazališta Maslačak – subotnji program

Festivala dječjih kazališta Maslačak – subotnji program

U sklopu ovogodišnjeg Festivala dječjih kazališta Maslačak, u subotu, 25.9.2021. godine, drugog dana Maslačka, očekuju nas dvije predstave i to u 11.00 sati  “Carevo novo ruho” Gradsko kazalište Požega i u 17.00 sati  “Ogledalce, ogledalce” Teatar Puna kuća.

Carevo novo ruho jedna je od najpoznatijih bajki Hansa Christiana Andersena, danskog pisca i tvorca najvećih umjetničkih djela namijenjenih djeci. Ova bajka priča je o caru koji je, umjesto o narodu i svome gradu, mario samo za to kako će se odjenuti koji dan, kakve će cipele obuti te kako će mirisati. Bio je opterećen materijalnim dobrima, umjesto da bude dobar car svojemu narodu i slugama. I tako, jednoga dana dođu dvije varalice na dvor te se caru predstave kao vrhunski tkalci i obećaju mu da će mu napraviti savršeno odijelo za povorku, no naglase caru kako će odijelo biti nevidljivo za glupe ljude. Car, oduševljen, odmah im dade mnogo novca, zlatnika i materijala te tkalci krenu šiti caru novo, savršeno odijelo… Hoće li se caru svidjeti novo ruho? Tko će moći vidjeti odijelo, a za koga će biti nevidljivo? Pogledajte u predstavi ”Carevo novo ruho”!

Ogledalce, ogledalce, lutkarska je predstava inspirirana motivima iz židovske tradicije i pričom Isaaca Bashevisa Singera. Priča je to o tri sestre, djevojčice koje žive u siromašnim uvjetima. Puni su snova, želja i međusobne podrške. Paralelna priča prati život njihovih psa i mačke. Jednog dana jedno ogledalo unosi opću pometnju u njihov miran život…. Priča otvara pitanje osjećaja identiteta mladog čovjeka i govori o međusobnoj ljubavi i podršci najbližih kao osnovnim životnim vrijednostima svakog čovjeka.

Predstave se održavaju na Ljetnoj sceni Kazališta 21, a u slučaju kiše u Domu INA Rafinerije Sisak. Ulaz na sve predstave je besplatan. Zbog ograničenog broja mjesta sjedenja, besplatne ulaznice mogu se preuzeti od ponedjeljka, 20.9.2021. godine u Kazalištu 21 radnim danom od 9 do 20 sati.