You are currently viewing Dojmljiva predstava “Guja u njedrima” na 14. Prologu

Dojmljiva predstava “Guja u njedrima” na 14. Prologu

 Na 14. Prologu u subotu, 16.10.2021. godine u 20 sati u Domu INA Rafinerije Sisak nastupit će Gradsko kazalište Požega s predstavom “Guja u njedrima”. Riječ je o kazališnom tekstu poznatog i svjetski priznatog autora Alana Ayckbourna koji na zanimljiv i intrigantan način donosi dojmljivu i slojevitu priču.

Nakon trideset godina, Anabela dolazi u obiteljski dom gdje živi njena mlađa sestra Miriam koja je cijeli svoj život ostala uz oca. Neposredno prije smrti otac je neočekivano ostavio cijelo nasljedstvo Anabeli.
Alisa, njegovateljica pokojnog oca, ispriča joj kako je od Miriam dobila otkaz prije negoli je otac preminuo i tvrdi da je njena sestra ubila oca. Alisa prijeti i ucjenjuje kako će sve prijaviti policiji ukoliko joj se ne plati pozamašna svota novca kao kompenzacija za otkaz i šutnju. Dvije sestre, Anabela i Miriam, ujedinjuju se u odluci da pokušaju riješiti problem s ucjenom.
Vješto vođena priča u više obrata donosi studiju obiteljskih odnosa između tri žene kompleksnih i „pomaknutih” karaktera.
U izazovnim glumačkim interpretacijama, kroz crni humor i u duhu napetog psihološkog trilera, pratimo potpuno neočekivane smjerove, zaplete i rasplete.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti online na www.ulaznice.hr ili na blagajni Kazališta 21 radnim danom od 15 do 20 sati.