You are currently viewing Dani Okusa hrvatske tradicije

Dani Okusa hrvatske tradicije

Drugi nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije održavaju se od 15. – 28.11.2021. u više od 100 restorana diljem Lijepe Naše.
Zavirite u bogatu paletu hrvatskog gastronomskog blaga i već od 75,00 kn uživajte u slijedu od tri ili više tradicijskih jela čija se priprema, u objektima nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, s ljubavlju njeguju i danas. Jela su to čiji mirisi i okusi osvajaju dušu i tijelo, a blagovanje pretvaraju u istinski doživljaj i užitak.

Upoznati tradicijska jela Posavine, Banovine i Moslavine zapravo znači upoznati bogatstvo raznolikosti ovog podneblja što se prostire od pitomih vinogradarskih brežuljaka Moslavačkog gorja na sjeveru preko prostranog Lonjskog polja do grada Hrvatskih vitezova – Siska i šumovitog gorja Banovine u njegovom zaleđu. Kao što je raznolika i osobita priroda ovog područja tako su raznolika i jela koja su kroz stoljeća nastajala zahvaljujući domišljatosti seoskih žena u svakodnevnoj pripremi domaćih svježih namirnica uzgojenih u svom dvorištu ili ubranih u šumama, rijekama i brojnim vodotocima. Kao niska bisera nižu se ova jela jedno do drugog. I kako oduševljavaju svojom jednostavnošću pripreme tako i plijene svojim osebujnim okusima i mirisima. Sljubljena s vrhunskim vinima moslavačkog vinogorja (prije svega autohtonog Škrleta) pružit će vam istinski užitak blagovanja kojeg s povjerenjem potražite u odabranim objektima nosiocima standarda Okusi Hrvatske tradicije – Okusi Posavine, Banovine i Moslavine.
Uživajte, i dobar Vam tek !