You are currently viewing Dalmatinski obrtnici na Veliki petak kuhaju za Siščane i Petrinjce

Dalmatinski obrtnici na Veliki petak kuhaju za Siščane i Petrinjce

U znak solidarnosti sa stradalima u potresu, na Veliki petak, 22 člana Obrtničke komore Splitsko dalmatinske županije, pripremat će blagdanske riblje obroke za građane u Sisku i Petrinji.
Svjesni i dalje teškog stanja, a u želji da daju dodatan doprinos, dalmatinski su obrtnici organizirali humanitarnu akciju uoči velikog vjerskog blagdana.
„Na Veliki petak u suradnji s obrtnicima Splitsko – dalmatinske županije, gradova Split i Kaštela pripremat ćemo ribu u dva grada Sisku i Petrinji. Pozivam sve građane da dođu sutra i da se u ovoj nesreći ipak malo opustimo. To je još jedan dokaz da obrtnici žive sa svojim gradom, da obrtništvo u Sisku ima jako veliki utjecaj po pitanju društvene odgovornosti. Mi nismo samo obrtnici koji živimo i radimo samo da zaradimo, nego želimo biti društveno svjesni i odgovorni i živjeti s našim gradom i s našim građanima.“, najavio je akciju Adolf Cvanciger predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije.
U Sisku će se blagdanski obrok pripremati na platou uz zgradu Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije, u prolazu Grame, a u Petrinji u Kontejnerskom naselju Sajmište. Podjela obroka kreće nakon 12 sati, a planira se skuhati i podijeliti oko 3000 porcija.
Podsjetimo, članovi Obrtničke komore Splitsko- dalmatinske županije priskočili su u pomoć već u prvim danima potresa ne samo svojim kolegama obrtnicima nego i drugim stradalim građanima.
Volontirali su rame uz rame s lokalnim obrtnicima i pomagali u hitnim sanacijama posljedica potresa te kuhali za potrebite u suradnji s Udruženjem obrtnika Sisak.