You are currently viewing Ciklus zanimljivih predavanja o životu stanovnika Siska

Ciklus zanimljivih predavanja o životu stanovnika Siska

Gradski muzej Sisak u suradnji s Institutom za antropologiju iz Zagreba organizira ciklus zanimljivih predavanja o životu stanovnika Siska i šireg područja u prošlosti. Iznimni stručnjaci i znanstvenici će, svaki kroz svoju domenu djelovanja, predstaviti kako su živjeli i od čega su umirali, odakle su se doselili, što su jeli i kako su se zvali drevni stanovnici današnjeg Siska. Uz svakodnevne arheološke nalaze na području Siska te uvođenje i korištenje raznih tehnologija i suvremenih metoda u proučavanju ostataka iz prošlosti, omogućuju se nova saznanja i pomaže se stvoriti šira slika kako je izgledala svakodnevica naših predaka.
Pozivamo Vas na nam se pridružite u ovom zanimljivom ciklusu predavanja u Gradskom muzeju Sisak, Ulica kralja Tomislava 10 u Sisku:
29.2. 2024. u 19.00 sati
Život i smrt u antičkoj Sisciji – analiza kosturnih ostataka
dr. sc. Željka Bedić, Institut za antropologiju, Centar za primijenjenu bioantropologiju (BIOANT), Laboratorij za evolucijsku antropologiju i bioarheologiju (LEAB)
7.3. 2024. u 19.00 sati
Paleogenetika – populacijska struktura, migracije i zarazne bolesti u (pra)povijesnoj Europi
Dr. sc. Mario Novak, Institut za antropologiju, Centar za primijenjenu bioantropologiju (BIOANT), Laboratorij za evolucijsku antropologiju i bioarheologiju (LEAB)
14.3. 2024. u 19.00 sati
Što su jeli naši stari? Primjeri rekonstrukcije prehrane u arheologiji putem analize stabilnih izotopa
dr. sc. Mario Carić, Institut za antropologiju, Centar za primijenjenu bioantropologiju (BIOANT), Laboratorij za evolucijsku antropologiju i bioarheologiju (LEAB)
21.3. 2024. u 19.00 sati
Stanovnici antičke Siscije
Ivana Boras Brlić, kustos arheolog Gradski muzej Sisak
Može biti slika sljedećeg: kost i tekst
Prikaži analitiku i oglase
Promoviraj objavu
Sviđa mi se

Komentar
Podijeli