You are currently viewing Besplatne radionice “𝐈𝐬𝐭𝐫𝐚ž𝐢 𝐢 𝐨č𝐮𝐯𝐚𝐣 𝐳𝐝𝐫𝐚𝐯𝐥𝐣𝐞”

Besplatne radionice “𝐈𝐬𝐭𝐫𝐚ž𝐢 𝐢 𝐨č𝐮𝐯𝐚𝐣 𝐳𝐝𝐫𝐚𝐯𝐥𝐣𝐞”

Riječ je o besplatnim radionicama naziva 𝐈𝐬𝐭𝐫𝐚ž𝐢 𝐢 𝐨č𝐮𝐯𝐚𝐣 𝐳𝐝𝐫𝐚𝐯𝐥𝐣𝐞 sa zanimljivim, zdravstvenim i znanstvenim temama prilagođenim djeci, mladima i odraslima koje na zabavan način populariziraju STEM područja biomedicine i zdravstva, sklopu provedbe Europskog projekta 𝐏𝐨𝐩𝐮𝐥𝐚𝐫𝐢𝐳𝐚𝐜𝐢𝐣𝐨𝐦 𝐒𝐓𝐄𝐌-𝐚 𝐝𝐨 𝐨č𝐮𝐯𝐚𝐧𝐣𝐚 𝐣𝐚𝐯𝐧𝐨𝐠 𝐳𝐝𝐫𝐚𝐯𝐥𝐣𝐚.
𝐆𝐃𝐉𝐄?
Sisak, Rimska ulica 10 (Holandska kuća)
𝐊𝐀𝐃𝐀?
U ponedjeljak 04.07.2022. – dođite na jednu od dvije radionice:
– Prva radionica od 11:00 do 12:30
– Druga radionica od 14:00 do 15:30
𝐊𝐑𝐄𝐀𝐓𝐈𝐕𝐍𝐎, 𝐀𝐓𝐑𝐀𝐊𝐓𝐈𝐕𝐍𝐎, 𝐙𝐍𝐀𝐍𝐒𝐓𝐕𝐄𝐍𝐎 𝐈 𝐙𝐀𝐍𝐈𝐌𝐋𝐉𝐈𝐕𝐎, 𝐈𝐍𝐅𝐎𝐑𝐌𝐀𝐓𝐈𝐕𝐍𝐎 𝐈 𝐊𝐎𝐑𝐈𝐒𝐍𝐎
saznajte
• Što je STEM?
• Zašto je STEM super u odgoju i obrazovanju?
• Kako se čuvati od bolesti?
• Kako razmišljati kao istraživač?
• Kako znanost pomaže da budemo zdravi?
• Zašto me nešto boli?
• Kako moje zdravlje čuva zdravlje drugih? … i još puno toga
Na radionici ćete saznati što je STEM, upoznati STEM zanimanja i metodologiju učenja, pogledati praktične primjere i primjenu iz svakodnevnog života, saznati više o infektologiji i načinima dolaska do otkrića u znanosti i medicini, naučiti koje su zakonitosti prijenosa zaraznih bolesti, pogledati zanimljive video materijale, istražiti 3D modele ljudske anatomije, pogledati svijet virusa i bakterija kroz mikroskop, riješiti zanimljive STEM kvizove i još puno toga i zaslužiti STEM DIPLOMU!
Saznati ćete kako komunikacijom i kritičkim razmišljanjem, istraživanjem, inovacijom, suradnjom, kombinacijama odgoja i obrazovanja i praktičnim primjenama (u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici = STEM) dolazimo do znanstvenih otkrića, praktičnih poboljšanja javnog zdravstva, popularizacije zdravstvenog obrazovanja, informiranijeg društva, sprječavanja bolesti, produljenja života, promicanja zdravlja i poboljšanja zdravlja zajednice.
Dobrodošli su svi, mladi, roditelji sa djecom, bake i djedovi, učitelji i profesori sa svojim razredima… kojima ćemo približiti znanstvene aspekte praćenja zaraznih bolesti i očuvanja zdravlja uz pomoć znanstvenih činjenica i dosega, sa svrhom promicanja znanstvene pismenosti i znanstvenog načina razmišljanja u prosuđivanju i rješavanju problema pojedinaca i društva.
𝐓𝐊𝐎?
Besplatnu radionicu održati će vam stručnjaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i udruge HUHIV.
Radionica se provodi u sklopu projekta Popularizacijom STEM-a do očuvanja javnog zdravlja – UP.04.2.1.10.0050. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda uz intenzitet potpore od 100%. Trajanje projekta: od 12.05.2021. do 12.05.2023. Ukupna vrijednost ugovora je 2.110.188,00 HRK. Više o projektu na https://stem.huhiv.hr/