You are currently viewing Aktivna Hrvatska u Sisku

Aktivna Hrvatska u Sisku

Vodeći hrvatski sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska nakon ispunjene zagrebačke Arene i izvrsnog otvaranja osme sezone dolazi u Sisak. Besplatan zajednički trening za sve građane održat će se u subotu, 28. ožujka u Sportskoj dvorani Brezovica s početkom u 11 sati. Trening vlastitom tjelesnom težinom vodit će trenerski tim Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, a sa Siščanima će trenirati i ambasadorica projekta Renata Sopek.

Za trening se možete prijaviti na stranici www.aktivnahrvatska.hr

”U Zagrebu je bilo sjajno i vjerujem da ćemo u istom tonu nastaviti i u Sisku, u koji dolazimo po prvi puta. Sve vježbače očekuje sjajan trening, koji je u istoj mjeri izazovan, edukativan i zabavan. Sigurna sam da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta i da ćemo zajedno pokazati kako živjeti zdravo i aktivno!” – izjavila je Renata.

Aktivna Hrvatska u Sisak dolazi zahvaljujući mladom Siščaninu Patriku Kramariću, članu trenerskog tima i aktualnom plivačkom prvaku Hrvatske na 50m prsno. Patrik već drugu godinu u projektu potiče građane na aktivniji i zdraviji život, a velika mu je želja bila poruku projekta prenijeti i u rodnom gradu. Projekt je u Sisku podržao Grad Sisak i Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sa suradnicima.

”Veselim se dolasku u Sisak i treniranju s obitelji i prijateljima, vjerujem da će trening biti sjajan jer u Sisku imamo puno izvrsnih sportaša. Unatoč tome, treba neprestano poticati sve građane na aktivniju i zdraviju svakodnevicu stoga poziva sve svoje drage Siščane da nam se pridruže te da zajedno promijenimo sliku Hrvatske nabolje!” – najavio je trening Patrik koji je plivati počeo upravo u sisačkom Janafu.

Aktivna Hrvatska pokrenuta je s ciljem promjene poražavajućih statistika koje pokazuju da postajemo sve nezdravija i deblja nacija koja se sve manje kreće. Čak 65% građana nije dovoljno aktivno, a posebno zabrinjavajući podatak je da 92% mladih također nije dovoljno aktivno. Uz besplatan trening, vježbače u Sisku educirat će i liječnici Hrvatske liječničke komore tako da će na jednom mjestu moći dobiti sveobuhvatni plan zdravog života. Generalni partner projekta je HEP.

Svi vježbači dobit će majicu za trening te bočicu Mivele Mg – vode s kojom možete sve, a razveselit će ih i partneri projekta Merkur osiguranje, Decathlon, Men’s Health i Falkensteiner hotel&spa Iadera.

Za trening u Sisku možete se prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr