You are currently viewing Horror House Project: Zodiac – Krug malih životinja

Horror House Project: Zodiac – Krug malih životinja

CIRKUSKI AUDIO-VIZUALNI ASTROLOŠKI EP
Horror House Project: Zodiac – Krug malih životinja
četvrtak, 12.rujan u 19:00
Uzrast: 10+
KAKO DO ULAZNICA?
🫵Ulaz besplatan, no broj mjesta u gledalištu je ograničen pa je potrebna rezervacija mjesta na: info@galerija-striegl.hr
U e mailu navesti vaše ime i prezime i horoskopski znak. U slučaju da rezervirate mjesta za više osoba- potrebno je navesti ime svake osobe kao i horoskopski znak.
🌜🌞⭐ZODIAC- Krug malih životinja posljednji je, treći nastavak trilogije Horror House Project. Osnovni koncept Horror House Project-a zasniva se na zastrašujućim pojavama koje se nadvijaju nad cirkusom.
Ovaj nastavak se postavlja kroz natalne karte izvođača obrađujući utjecaj planeta (prst sudbine) na život grupe i pojedinca, u ovom slučaju cirkuskog umjetnika. Gledatelji svojim horoskopom teorijski aktivno sudjeluju u predstavi, uzrokujući svojim prisutstvom izmjene planetarne energije. Svaka izvedba je pomalo drugačija, ovisno o konstelaciji planeta na dane izvedbe (osobito retrogradnog Merkura 🙂, sastav publike i prevlast određenog znaka). Namjera autora je kroz igru izvođača dati početne smjernice za izvedbeno otkrivanje tajni Zodijaka, ljudske prirode i (ne)civilizacijske igre moći.
Inspiracija za izvedbu, osim u tekstu Mile Dupora, skriva se i u otvaranju tarot karata iz knjige “La Vie del Tarot”, Alejandra Jodorowskog i Marianne Costa…
Koncept: Nikola Mijatović Bangavi
Autori i izvođači: Jadranka Žinić Mijatović, Petra Najman, Nikola Mijatović Bangavi
Živa glazba: Ivan Svaguša Svagi
Dizajn svjetla: Domagoj Šoić Kuga
Audio priviđenje: Petra Bokić Pejo
Majstor tona za audio priviđenje: Ratko Bokić Rale
Kostimi: Jelena Đanko
Astrologinja: Maja Tatković Diklić
Majstor za tribine: Damien Daille Vivi
Ilustracija i dizajn: Marin Remić
Video: Josip Bolonić
Produkcija: Cirkorama 2023.
Koprodukcija: Horror House Project trilogija je realizirana u sklopu programa POGONATOR, koji provodi Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade – Pogon, a rezidencijalno je podržana i od strane kolektiva ROOM 100/ Pozitivna sila iz Splita.
Horror House project: Zodiac- krug malih životinja proglašena je za najbolju predstavu u cjelini u sklopu Nišville Theatre Jazz Festivala 2023. od strane stručnog žirija.
Gostovanje u Sisku realizirano je kroz partnerstvo Gradske Galerije Striegl i Cirkorame uz financijsku potporu Grada Zagreba – gradskog ureda za kulturu i civilno društvo, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Zaklada Kultura nova.