You are currently viewing 15 godina sisačkog benda “Zlo i naopako”

15 godina sisačkog benda “Zlo i naopako”

Nakon više od 6 godina na scenu se vraća sisački hardcore punk bend Zlo i naopako i to koncertom kojim će obiljeziti 15 godina od osnutka benda, piše sisakportal.hr.

Bend su početkom davne 2005. godine osnovala četiri prijatelja s ciljem sviranja punka, kojim su se zarazili zahvaljujući nekim koncertima i festivalima održanim u Sisku nekoliko godina prije toga, i izražavanja na način koji je svima bio blizak – direktno i konkretno uz brzu i žestoku podlogu.

Prvi koncert bend je odsvirao već dva mjeseca nakon osnivanja, kad su nastupili kao predgrupa već tad legendarnim riječkim Pasima. Iako se na repertoaru pronalazi i pokoja obrada, Zlo i naopako je od početka autorski bend, pa tako 2008. godine izbacuju album prvijenac ‘Ne budi dio statistike’, koji je u nezavisnim distribucijama bio dostupan u nekoliko europskih država. Iste godine bend predstavlja Hrvatsku na kompilaciji njemačkog labela Fuck The System Records ‘Punk knows no borders’ s pjesmom ‘Kolumbo, jebem te radoznalog’, uz bok s nekima od najboljih europskih underground bendova.

Sisački punkeri imali su priliku dijeliti binu s mnogima koji su i ranije utjecali na zvuk i svjetonazor članova, kao što su Atheist Rap, Gužva u 16-ercu i Crveni mundiri, a posebno se ističe nastup kojim su otvorili obilježavanje 15. rođendana legendarnog splitskog benda Đubrivo u KSET-u i koji im je priskrbio dobre recenzije na raznim glazbenim portalima u Hrvatskoj i regiji.

U subotu, 25. siječnja 2020. bend će obiljeziti 15 godina od osnivanja koncertom u sisačkom SKWHAT-u, klubu u kojem su uz prijatelje i istomišljenike pokrenuli i program Pankomat, koji se periodično održava i danas. Večer će svirkom otvoriti mlade sisačke snage Kwar.

Vrata kluba otvaraju se u 21h, a za upad je 10 kuna.