You are currently viewing 14. izdanje Smaragdnog eco film festivala bit će u kolovozu

14. izdanje Smaragdnog eco film festivala bit će u kolovozu

14. izdanje Smaragdnog eco film festivala SEFF će se održati od 26. do 29. kolovoza 2021.godine. I na ovom izdanju ovog jedinstvenog u svijetu eko film festivala, festivalski tim će obilaziti mjesta Pounja, te Lonjskog polja, prikazujući publici filmove koji bude ekološku svijest.

Ove godine vizual je u rukama svjetski poznatog Marvelovog crtača stripova Dalibora Talajića, a prijave filmova su otvorene do 15. lipnja! Svakodnevno pristižu filmovi na platformu filmfreeway-a, a formiran je i međunarodni žiri koji će odlučiti koji su filmovi najbolji. O dugometražnim filmovima će odlučivati Jose Vieira Mendes (Portugal), Francesco N.M. Rasero (Italija), te Branko Ištvančić (Hrvatska). Žiri kratkometražnih filmova čine Spomenka Saraga (Hrvatska), Aiste Diržiute (Litva) i Barbara Rivera Parkers (Španjolska). Animirane filmove biraju Nata Rudman (Rusija), Sabri Pajaziti (Kosovo) i Corina Eredenta Moldovan-Florea (Rumunjska). Svoje ekološke filmove za ovaj filmski festival bez ugljičnog otiska autori mogu prijaviti na portalu: https://filmfreeway.com/SEFFSmaragdniecofilmfestival

14. SEFF će se održavati od 26. do 29.kolovoza 2021. godine u prostorijama udruge KAS u Sisku, dok će dnevno biciklima festivalski tim obilaziti Sisačko-moslavačku županiju.

SEFF – Smaragdni eco film festival
SEFF – Smaragdni (emerald) eco film festival as a unique travelling ecological film festival, has been held for …

PROGRAM
26.8. – polazak Festivalskog međunarodnog tima iz Siska prema Hrv. Kostajnici (projekcije filmova u Sunji i Hrv. Kostajnici)
27.8. – biciklima od Pounja do Lonjskog polja (projekcije filmova u Hrv. Dubici, Jasenovcu i Lonjskom Polju, te Sisku)
28.8. – biciklima do Petrinje i Gline (projekcije u Petrinji, Glini i Sisku)
29.8. – filmske radionice u prostorijama KAS-a, te završnica festivala uz proglašenje najboljih filmova, stand up comedy Matej Milaković, te unplugged gostovanje Mile Kekina.

Osim projekcija filmova, u prostorijama udruge KAS održavati će se filmske radionice koje će voditi Branko Ištvančić, Dalibor Talajić i Daniel Pavlić. 14. izdanje festivala ponovno ima svog promotora u ulozi kuma, a ovogodišnji kum festivala je glumac Dušan Bućan!

Pokrovitelj ovog jedinstvenog u svijetu ekološkog film festivala je Hrvatski audiovizualni centar.