You are currently viewing 𝗡𝗼𝘃𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗸𝘁𝘂 𝘂 𝗞𝗶𝗻𝗼 𝗸𝗹𝘂𝗯𝘂 𝗦𝗶𝘀𝗮𝗸

𝗡𝗼𝘃𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗸𝘁𝘂 𝘂 𝗞𝗶𝗻𝗼 𝗸𝗹𝘂𝗯𝘂 𝗦𝗶𝘀𝗮𝗸

Kino klub Sisak organizira filmsku radionicu „Planet film“ namijenjenu učenicima sisačkih osnovnih škola. Polaznici će u prostorijama Kino kluba Sisak učiti osnove snimanja filmskog materijala, zatim montažu slike i zvuka, te kopiranje i umnožavanje filmova.

Voditelji radionica bit će Teo Vukšan uz asistenciju voditelja projekta Matije Holjevca i asistenta Ante Barišić koji će svoje znanje i vještine usmjeriti na izobrazbu mladih filmaša, u kategorijama igranog i dokumentarnog filma.

Konačni produkt radionica odnosno cilj je snimiti dva filma, igrani i dokumentarni. Filmovi će se prikazati na javnim promocijama u prostorijama Kino kluba Sisak, a i aplicirati će se na brojne filmske festivale, kako unutar tako i van Lijepe naše.

Prijaviti se možete do 05.12.2019. putem službene stranice http://kks.hr/prijava-na-radionicu/ ili na broj mobitela 099 591 5656. Osim učenika osnovnih škola, poziv je otvoren i za njihove nastavnike koji bi željeli naučiti više te i sami kasnije pokrenuti filmske družine u svojim osnovnim školama. Prva radionica održati će se 7. prosinca u prostorijama Kino kluba Sisak na adresi Rimska 2 u jutarnjim satima.

S željom da se u mladima već od samih početaka stvara ljubav i želja za stvaranjem filmova, ova radionica dat će im ono najbolje od njihovih voditelja do produkata koji će nastati zajedničkim snagama. Grad Sisak, Hrvatski audiovizualni centar i Društvo hrvatskih filmskih redatelja ponosni su pokrovitelji ovog projekta i svi zajedno željno očekujemo mališane sa novim i kreativnim idejama koji će pridonijeti napretku domaće filmske industrije.