You are currently viewing Za Frana

Za Frana

1. veljače u 20:00 – 2. veljače u 06:00
Klub mladih Skwhat
Park Perivoj Viktorovac b.b., 44000 Sisak

Za Frana, našeg prijatelja koji nas je nažalost prerano napustio, ali će zauvijek plesati pogo u našim srcima, mislima i životu.

Ulaz: 20:30
Start: 21:00
Upad/min donacija: 30kn

Die Hausers (OSIJEK)

Kultni osječki noise rock bend nastao nakon raspada benda Road Runners predvođeni jednim od najživopisnijih likova s osječke rock scene – Stjepan Pete poznatiji kao “File”. Die Hausers ispočetka je zamišljen kao projekt band nastao za potrebe kazališne predstave radionice STUC–a Kaspar, no nakon predstave bend odlučuje nastaviti s radom i počinje svoj samostalni život koji nažalost nije dugo potrajao jer rat prekida mnoge njihove planove. Usred rata u Osijeku se tada formira jedan od najzanimljivijih bendova na ovim prostorima – Noise Slawonische Kunst (NSK) koji zapravo djeluje kao glazbeni dio istoimenoga multimedijalnog projekta. NSK je sastavljen od članova žanrovski potpuno različitih osječkih grupa Die Hausers, No Passaran, Glad, Saratoga i Nahson Booz. U jeku najžešćih ratnih događanja (kraj 1991.) izlazi i album (LP ploča) NSK na kojem je snimak nastupa održanog u zagrebačkome PAUKU iz listopada 1991. Album je nevjerojatno snažan i bolno iskren jauk i odgovor na ratnu zbilju i pakao koji je tih dana osječke rockere potjerao iz mračna podruma STUC–a ili mraka zadimljena kafića Valentino u pravi mrak, mrak rata i blatnjavih rovova koji su postali njihovom jedinom stvarnosti sljedećih nekoliko mjeseci. Ovaj je album, u glazbenome smislu, najkraće rečeno zastrašujuće žestok sudar noise gitara, mračne goth atmosfere i psihodelije i podsjeća nas kako su upravo za vrijeme rata nastajali jedni od najradikalnijih i najbučnijih glazbenih eksperimenata na ovim prostorima. Usprkos ratu Die Hausersi ipak nešto kasnije nastavljaju s radom te pobjeđuju na lokanoj manifestaciji Slavonski Rock 1994. Od banda se tada puno očekivalo, no unatoč velikoj lokalnoj medijskoj podršci i popularnosti band nikada nije uspio realizirati pravi album i sve što je ostalo iza njih jest dosta odličnih koncerata i dvije kasete. Prva je izdana za live produkciju osječkog STUC–a, a druga, Die Hausers, za maloga osječkog neovisnog izdavača MF Scum. Snimili su i spot za pjesmu ‘Kontroliram se’ koji se neko vrijeme vrtio po HTV–u i potom netragom nestao. Na koncertu Die Hausers nastupaju u sastavu: Stjepan Pete File (vokal), Tihomir Babić (gitara), Goran Kovačević (bas gitara) i Nemanja Uzelac (bubnjevi).
Fb: https://www.facebook.com/diehausersos/
Yt: https://www.youtube.com/watch?v=e6ES47IqUxg

Biciklić (KUTINA)

Joj! pank kao podvrsta panka vezuje se isključivo za Biciklić – riječ je o pećinskom hardkor panku s hitoidnim refrenima i bizarno besmislenim tekstovima, koje samo notorno zatucana budala može shvatiti doslovno.
https://biciklic.bandcamp.com/

Pankreas (ZAGREB)

Njima je pak prošlo preko tri godine, a to ima još manje smisla. Omiljeni fakini ponovo jašu, kvartovsko-birtijaška zajebancija najgore vrste. Stari se hitovi podrazumijevaju, a navodno se krčka i nešto novo.
Fb: https://www.facebook.com/Pankreas69/
Yt:https://www.youtube.com/watch?v=5tzxK5cEVS0&list=PLEZoi9xH17fuh2rmptelTNzFZzDyhw3aI

Fried Brain (PULA)

Mladi hardcore-punk bend iz Pule. Postoje svega godinu i pol dana,imaju jedan S/T album koji je novo izdat te ga možete poslušat.
Got no peace,got no peace,give me some beer!!
Fb: https://www.facebook.com/friedbrainband/
Yt: https://youtu.be/1yZ1z9X9c-8

Tačke (KUTINA)

Mladi Punk pijanci iz Kutine
Ovo je njihova prva svirka
Fb: https://www.facebook.com/tackepank/

Raspad (ŠIBENIK)
Punk bend iz Šibenika. Osnovan 2006 il 2007, niko ne zna točno, u šibenskom kvartu Ražine. U početku klasični ‘šibenski hardcore’ sa dva vokala i žestokim riffovima, ovaj bend se brzo uvukao pod kožu ekipi na lokalnoj sceni. Nažalost, ubrzo nakon najvažnijeg koncerta u splitskoj Kocki, dolazi do stagnacije i bend naizgled odlazi u zaborav. Nakon 10 godina, bend se ponovo okuplja, u malo drukčijem formatu i kreće sa koncertima, novim stvarima i novim albumom, koji je trenutno u procesu. Zvuk benda se nije bitno promijenio, odnosno, bend je ostao vjeran svom zvuku. Tako bi se žanrovski mogli smjestiti u melodic-hardcore, street-punk i punk-rock.
Moto benda: Svirat, pit pive, družit se s ljudima.

Fb : https://www.facebook.com/raspadband/
YT: https://www.youtube.com/channel/UCBIjF7b1AgwoAhZG0Bi1VBw