You are currently viewing #VikenduSisku

#VikenduSisku

Još jedan vikend je pred nama, još jedna prilika da uživamo u odmoru sa svojom obitelji i prijateljima.
Iskoristite ovaj vikend do maksimuma: evo što raditi, gledati, gdje otići na izlet i gdje se odmoriti!

Provozajte se Kupom u Sisku na brodu Juran i Sofija po cijeni od 20 kn 😊 Djeca do 7 godina voze se besplatno. 👍
Nakon vožnje, vlastitim prijevoznim sredstvom zaputite se u Park prirode Lonjsko polje koji je od Siska udaljen svega 30-ak kilometara. 🚗 U našem posjetiteljskom centru u Čigoču poslušajte priču o bijeloj rodi, zatim dođite u Krapje i uživajte u šetnji selo m graditeljske baštine, provozajte se traktorskom prikolicom i čamcima na solarni pogon po rijeci Savi 🚤 posjetite ornitološki rezervat 🦆🦉🐥i za kraj dana uživajte u prekrasnom Repušničkom polju na kojem bezbrično pasu krave i konji 🐴🐮 Zar nije divno provesti dan u Lonjskom polju? 😄
Cijena paketa koji uključuje vožnju brodom po Kupi u Sisku i ulaznicu u Park prirode Lonjsko polje tijekom vikenda je 55 kuna.

Rezervacije i informacije 📞 044-672-080 ili 044/611-190

Posjetite:

HoKu, prvi info-centar industrijske baštine u Republici Hrvatskoj

Jedinstveni prostor, u sklopu kojega je prezentirana bogata industrijska baština grada Siska.
Sisak je od polovice 19. stoljeca počeo intenzivan razvoj omeđen obrtničkom proizvodnjom, riječnom trgovinom i industrijalizacijom, te razvojem željezničkog prometa. Svoje kapacitete temeljio je i na povoljnom prometnom položaju, blizini velikog broja radne snage, blizini Zagreba kao gospodarskog i političkog središta, te nizu lokalnih prirodnih resursa poput kvalitetne gline i drvne mase. Zahvaljujući intenzivnom razvoju grad je postao „melting pot“ za stanovništvo iz raznih dijelova Austro – Ugarske Monarhije, a zatim i Kraljevine SHS, te Jugoslavije.

Radno vrijeme za posjetitelje:
Utorak – petak: 10:00 – 18:00 sati
Subota-nedjelja: 10:00 – 14:00 sati

Cijena ulaznica (Holandska kuća)
Odrasli: 15,00 kn
Učenici, studenti: 10,00 kn
Djeca do 7 godina, umirovljenici: besplatno
Posjete su moguće van radnog vremena samo za organizirane grupe uz prethodnu najavu na broj telefona Muzeja 044/811-811.

Utvrda Stari grad
Iskoristite vikend pred nama i provedite ga u ambijentu sisačke utvrde Stari grad. Naime, Gradski muzej Sisak poziva svoje sugrađane i drage goste da posjete utvrdu Stari grad, Obala Tome Bakača Erdödyja.

Radno vrijeme za posjetitelje:
Utorak – petak: 12:00 – 18:00 sati
Subota – nedjelja:  12:00 – 20:00 sati

Cijena ulaznica (Utvrda Stari grad)
Odrasli: 10,00 kn
Učenici, studenti: 7,00 kn
Djeca do 7 godina, umirovljenici: besplatno
Posjete su moguće van radnog vremena samo za organizirane grupe uz prethodnu najavu na broj telefona Muzeja 044/811-811

Spas od prvih naleta vrućine potražite u Sisku

Bazeni Caprag nude građanima veliki olimpijski bazen te dva dječja bazena s grijanom vodom. Tu je i dječje igralište u obliku broda koje se nalazi na tartan podlozi, svlačionice i sanitarni čvorovi te ugostiteljski objekt.
Potražite svoje osvježenje na capraškim bazenima i uživajte u kupanju, ugostiteljskoj ponudi i brojnim sadržajima za djecu.

Radno vrijeme:
Radnim danom od 10:00 do 20:30 sati.
Subotom, nedjeljom i blagdanom od 10:00 do 22:00 sata.
Kontakt: 099/495 4633

Cijena ulaznica: https://src-sisak.hr/termini/

Kupanje na rijeci Kupi

Kupanje je u Sisku moguće gotovo bilo gdje na rijeci Kupi, primjerice na popularnoj plaži Pogorelac u samom centru grada ili na kupalištu Zibel.

Kupalište “Zibel”

Sa ponosom možemo reći da je Kupalište ZIBEL omiljeno okupljalište svih siščana u ljetnim mjesecima a sastoji se od:

  • nogometnog igrališta
  • igrališta za odbojku na pijesku
  • Beach bar “RC ZIBEL KUPALIŠTE”. Radno vrijeme: 10:00 – 21:00 h
  • prostora za stolni tenis, dječjeg igralište i sunčališta
  • igrališta za uličnu košarku
  • Roštilj parka

Kanuing po rijeci Kupi

Obogatite svoj vikend u Sisku kanuingom po rijeci Kupi. U Vurotu unajmite kajak i uživajte u predivnom krajobrazu. Avantura u oazi zelenila predstavlja pravi užitak za nezaboravan odmor i potpunu relaksaciju. Rute i ostale informacije možete dobiti na broj telefona: 098/1727 911

Bogatstvo vodenih površina grada Siska, raj je za ribolovce koji pri prvim zrakama sunca izlaze na rijeke i ribnjake, te uživaju u ovom lijepom sportu koji pruža nesmetanu meditaciju uz vodu.
Sportski ribnjak Crnac je adresa kojoj se možete obratiti za sve trikove dobrog ribolova. Informacije vezano uz ribolov možete dobiti na broj telefona: 099/607 4671

Krenite na izlet u Lonjsko polje

Kanu safari u Lonjskom polju
(Doživite nedoživljeno)

Dođite u Lonjsko polje i uživajte u netaknutoj prirodi veslajući sa svojim prijateljima ili obitelji. Provedite nezaboravne trenutke u pravoj divljini daleko od civilizacije, udišući čist zrak ploveći kanuima. Slikajte iz čamca konje, krave, divlje životinje, prizore koje ćete pamtiti cijeli život i pričati prijateljima. Kanu safari prilagođen je svakoj dobi i ljudima sa različitom fizičkom kondicijom. Postoje rute od 5 kilometara do 35 kilometara u ovisnosti od želje i snage. Vesla se nizvodno, tako da se ne trebate pripremati u teretani💪💪💪.
Nakon kanu safarija odmorite se i okrijepite uz domaću kuhinju u Etno selu Stara Lonja.

Vikend program u PP Lonjsko polje

Vikend program idealan je za sve koji žele uživati u prirodi. Ulaznica za vikend program stoji 40/55 kuna po osobi, a u cijenu su uključeni brojni sadržaji.

Zaplešimo na Plesnim večerima

Športsko – rekreacijski centar, u suradnji sa Športskim plesnim klubom Top Step organizira show dance programe na Bazenima Caprag.

10.srpnja 2020., – 20:00 sati DANCING DREAMS

Djevojčica Heidi započinje svoju životnu priču suvremenim plesom, sama je, a kad zaspi, u snovima je posjećuju različiti likovi iz animiranih filmova. Plesni parovi pojavljuju se u kostimima kao likovi iz animiranih filmova i razvijaju Heidine snove: Pink Panter, Aladin, Minioni, Anna i Elsa, Munjeviti Jurić, Tarzan i Jane, Mala sirena, Hotel Transilvanija, Ljepotica i zvijer itd….. Program ima 21 plesnu točku, 42 plesna kostima, popratni tekst između točaka i traje 60 minuta. Izvodi ga 8 plesača (četiri plesna para), a obuhvaća standardne, latinsko-američke plesove, trbušni i suvremeni ples.

11. srpnja 2020. – 20:00 sati MOVIE DANCE SHOW
Prepoznatljivi filmski hitovi koje izvode solo plesači, plesni parovi i skupine (muške i ženske, te mješovite). Show je vrlo atraktivan zbog glazbenih filmskih hitova i kostima. Traje 60 do 90 minuta, a izvodi ga 11 do 13 plesača.

Nedjelja je rezervirana za program “Ljeto na Kupi”

U Sisku postoje mnoge stvari u kojima mogu uživati i mještani i turisti. Budući da je Sisak županijski centar, u gradu i njegovoj okolici uvijek se nešto događa.
Neprofitna udruga Centar za zaštitu životinja i prirode “KEY” ovu nedjelju organizira zanimljiv program.

U nedjelju biramo Miss i Mistera bazena u Capragu

Izbor za Miss i Mistera bazena te otvoreno prvenstvo grada u man physique i fitnessu bit će održano ovu nedjelju, 12. srpnja, 2020. na Bazenima Caprag od 17 sati.