You are currently viewing VIII. SISAČKI FESTIVAL PIVA

VIII. SISAČKI FESTIVAL PIVA

Sisački festival piva, osmi po redu, održat će u subotu, 10. rujna kao dio manifestacije Dani industrijske baštine. Sisak je prvi grad u Hrvatskoj koji koristi bogatstvo svoje industrijske baštine, a priču je pokrenuo Gradski muzej Sisak. Zgrada u kojoj se nekada proizvodilo pivo jedna je od najstarijih građevina industrijske baštine u gradu.

Organizatori Sisačkog festivala piva su Grad Sisak, Gradski muzej Sisak i Turistička zajednica Grada Siska.

FESTIVAL PIVA – PROGRAM

OBILAZAK/ Ruta sisačkih pivovara

  1. 09. 2022., u 15:00, organizirani obilazak Rute sisačkih pivovara

ORGANIZATOR: Gradski muzej Sisak

Festival piva započinje već tradicionalnim obilaskom „Rute sisačkih pivovara“ u 15 sati. Ruta sisačkih pivovara kreće kod Stare pivovare u ulici Ruđera Boškovića b. b., a završava podrumima Nove pivovare u ulici Ivana Gundulića. Cilj obilaska je ukazivanje na bogatu pivarsku tradiciju grada koja seže od 1855. godine.

VIII. SISAČKI FESTIVAL PIVA

  1. 09. 2022., u 17:00, Šetnica Slavoljuba Slave Striegla, Sisak

ORGANIZATOR: Turistička zajednica grada Siska, Grad Sisak i Gradski muzej Sisak

U centru grada Siska posjetitelji će na jednom mjestu moći kušati i kupiti vrhunska piva proizvedena s posebnom ljubavi od strane malih domaćih craft pivara, upoznati pivare i naučiti detalje o samoj proizvodnji piva. Festivalom se nastoji evocirati uspomena na pivarsku tradiciju grada koja svoje početke ima u 1855. godini i u cilju poticanja gospodarskih aktivnosti u kontekstu proizvodnje craft piva. Festival je na taj način društveno angažiran kroz poticanje razvoja lokalnog gospodarstva. Prva sisačka pivovara danas je najstariji industrijski objekt u gradu, te je još uvijek u većoj mjeri očuvana i prenamijenjena.

U sklopu programa od 17:00 sati očekuje vas i posebno izdanje najstarijeg sisačkog pub kviza Kvizopije, ovoga puta posvećenog isključivo pivu, te svim popratnim sadržajima.

Uz pivo i pivske igre, te dobru gastro ponudu Siščani i njihovi gosti od 20:00 sati moći će uživati u koncertima bendova BluVinil i Nipple People.