You are currently viewing U subotu koncert AZ Ivan Goran Kovačić u crkvi svetog Kvirina

U subotu koncert AZ Ivan Goran Kovačić u crkvi svetog Kvirina

U subotu, 06. studenog s početkom u 18:30 sati, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić ispunit će zvukom Crkvu svetog Kvirina u Sisku te će izvesti a cappella koncert „Biseri hrvatske zborske sakralne glazbe.“

Program, koji je osmislio umjetnički voditelj zbora Luka Vukšić, kronološki prolazi kroz stoljeća hrvatskog a cappella glazbenog stvaralaštva, od glagoljaškog crkvenog pjevanja pa sve do 21. stoljeća.

Veličanstvene skladbe koje će ispuniti svaki zakutak prostora nastale su u umovima Ivana Lukačića, Franje Dugana i Mate Lešćana, koji su cijeli svoj stvaralački vijek proveli skladajući sakralnu glazbu. No, naći će se tu i djela naših velikih skladatelja koji su uglavnom djelovali izvan crkvenih institucija poput Ivana pl. Zajca, Jakova Gotovca i Borisa Papandopula.

Ulaz na koncert je besplatan te se nije potrebno ranije najaviti.

Akademski zbor Ivan Goran Kovačić je, unatoč svojim umjetnički dosezima, amaterski zbor te je zbog održavanja koncerta u zatvorenom prostoru nužno strogo pridržavanje epidemioloških mjera te na koncert mogu ući isključivo oni koji imaju covid potvrde na bazi cijepljenja, preboljenja ili testiranja, a nužno je i nošenje maske.