You are currently viewing U srpnju Dani jazza Damira Kukuruzovića

U srpnju Dani jazza Damira Kukuruzovića

Siscia open jazz & blues festival nastavlja se i ove godine, ali pod imenom Dani jazza Damira Kukuruzovića u počast osnivaču festivala i vlasniku Siscia jazz kluba koji je preminuo u prosincu prošle godine.

Dani jazza Damira Kukuruzovića održat će se od 4. do 10. srpnja u atriju Gradskog muzeja Sisak. Nakon Damirove smrti organizaciju festivala preuzela je Damirova supruga Marijana Barišić koja je na konferenciji za novinare istaknula kako su uz podršku sponzora uspjeli pripremiti kvalitetan program. Konferenciji je prisustvovala i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je obećala potporu Grada Siska.

– Hvala Marijani što je našla snage organizirati i dalje festival. Iznimno je važno za Sisak nastaviti s jazz festivalom jer je postao zaštitni znak našeg grada, ali i zato jer je Damir Kukuruzović bio sigurno jedan od najvećih ambasadora Siska u svijetu. Stalno je i svuda hvalio svoj Sisak – rekla je gradonačelnica.

Od 4. do 10. srpnja u atriju Gradskog muzeja Sisak posjetitelje očekuje sedam koncerata. Tu su koncerti bendova Swing Again, Dixieland band Čakovec, The Cool Jazz Duo Branko Bogunović & Bogart, Mavi kan, Big band Požega, Martine Thomas & Black Coffee te „Kaj te briga“.

DANI JAZZA DAMIRA KUKURUZOVIĆA
Atrij Gradskog muzeja Sisak / 21 sat
4.7.2021. Swing Again
5.7.2021. Dixieland band Čakovec
6.7.2021. The Cool Jazz Duo (Nestorović / Glodić)
Branko Bogunović & Bogart
7.7.2021. Mavi Kan
8.7.2021. Big band Požega
9.7.2021. Martine Thomas & Black Coffee
10.7.2021. Kaj Te Briga
Opis fotografije nije dostupan.

Novinar Dinko Husadžić Sansky , govoreći o Siscia jazz klubu i festivalu, istaknuo je kako je kroz Kukuruzovićev klub prošla svjetska elita jazz, blues i gospel scene s kojima je Damir glazbeno i surađivao kao što su Stochel Rosenberg, Paulus Schafer, Robin Nolan, Angelo Debarre, Raphael Fays, Ludovic Beier, Wawau Adler, Yorgui Loeffler, Josch Stephan, Adrian Burns, Zoran Predin, Zdenka Kovačiček, Boško Petrović i mnogi drugi.

„Jazz scenu treba čuvati stoga je ova odluka da se Siscia jazz festival nastavi vrlo važna. Jazz scena je u Hrvatskoj devastirana, a u jednom trenutku su Sisak i Siscia jazz klub bili jedini u Hrvatskoj s redovnim jazz repertoarom. Zato je važno tu tradiciju nastaviti“ – rekao je najavljujući festival glazbenik Bruno Urlić, jedan od najbližih Damirovih suradnika.