You are currently viewing U petak Noć muzeja i u Sisku!

U petak Noć muzeja i u Sisku!

Noć muzeja 2023. održava se i u Sisku u petak 27. siječnja 2023. od 18,00 sati.

Noćni hike (18-20,00 sati) Park perivoj Viktorovac

Program započinje u 18,00 sati ispred Kluba mladih Skwhat u Parku perivoju Viktorovac od kuda kreće noćni hike pod vodstvom iskusnih članova HPD Sisak i  HGSS-a, odnosno noćna šetnja od Perivoja Viktorovac do Info centra industrijske baštine- Holandska kuća, do izložbe ”40 godina Hrvatskog planinarskog društva Sisak”. Ovaj program se organizira u suradnji Gradskog muzeja Sisak s HPD Sisak, HGSS Stanicom Novska, Klubom mladih Skwhat i Gimnazijom Sisak.

VAŽNO: Za sudjelovanje u ovoj aktivnosti pripremite slojevitu nepromočivu odjeću, nepromočivu obuću (preporučamo gojzerice) i svjetiljke! Noćni hike se organizira u organizaciji s HPD Sisak, HGSS Stanicom Novska i Gimnazijom Sisak.

Nadamo se da će nam vremenske prilike dopustiti održavanje ove noćne šetnje!

vodstva po izložbama (18,00-01,00 sati) (Tomislavova 10) (Holandska kuća)

vodstva po izložbama, svakog punog sata:

(Tomislavova 10)

Motivi zavičaja, Ivan Rubčić (1886.-1940.), učitelj i fotograf

Ogledalo ogledalce

Dragi dragu preko kola gleda, draga moja slađa si od meda

Memorijalna radionica Nikole Karasa

(Holandska kuća)

40 godina HPD Sisak

Rukom pod ruku- faza V

Dovoljno dobro/Good Enough (Gradska galerija Striegl)

Prigodna prodaja publikacija (18,00-01,00 sati) (Tomislava 10) (Holandska kuća)

Za vrijeme trajanja programa u suvenirnicama organizira se prodaja publikacija po prigodnim cijenama.

Nagradna igra (18,00-01,00 sati)

Svi posjetitelji koji će obići sve lokacije i programe sudjelovat će u nagradnoj igri.  Za sudjelovanje u izvlačenju u nagradnoj igri posjetitelji moraju prikupiti pečate na posebnim karticama, na svim lokacijama (Klub mladih Skwhat, Holandska kuća, Gradska galerija Striegl i Gradski muzej Sisak) i ubaciti ih u za to predviđenu kutiju u izložbenom prostoru u Tomislavovoj 10.

Koncert Hoodooleen (22,00-23,00 sati) (Tomislavova 10)

Hoodooleen, Robert James Hudulin, njegov osebujni autorski izričaj krase uzbudljive interpretacije, a inspiraciju nalazi od naslijeđa bluesa, preko jazza i popa do hrvatske književnosti i folklorne baštine. Nastavnik je glazbene kulture u srednjoj školi u Petrinji i prof. saksofona u glazbenoj školi u Sisku, sebe opisuje kao oca, skladatelja, bodula, klavirista, pjevača i uzgajivača  maslina.

Uz Gradski muzej Sisak u organizaciji sudjeluju Gradska galerija Striegl, HPD Sisak, HGSS Stanica Novska, Gimnazija Sisak.