You are currently viewing U listopadu kreće obnova atletske staze na Gradskom stadionu

U listopadu kreće obnova atletske staze na Gradskom stadionu

U prostorijama Gradske vijećnice potpisan je Ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije atletske staze na Gradskom stadionu. Projekt, čija je vrijednost 3.3 milijuna kuna (od čega je sufinanciranje Središnjeg državnog ureda za šport 630.000,00 kuna), napravljen je prema standardima Europske atletske komisije i Hrvatskog atletskog saveza, a nakon njegove realizacije, nova staza će se koristiti za treninge i natjecanja na razini gradskih, županijskih, državnih, ali i zahtjevnih uvjeta međunarodnih natjecanja do razine europskih prvenstava za seniore i seniorke.

atletska staza
Na rekonstruiranom objektu svoje će programe realizirati Atletski klub Sisak, učenici osnovnih i srednjih škola kroz programske aktivnosti Školskog sportskog saveza Grada Siska i Hrvatskog školskog sportskog saveza, djeca dječjih vrtića grada Siska i okolnih mjesta, djeca s teškoćama u razvoju te rekreacijske skupne koje realiziraju programske aktivnosti iz područja atletskog sporta.
Ugovor su potpisali gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i direktor firme Arhos iz Rijeke Tomislav Gruban, dok će nadzor nad radovima koji počinju u listopadu provoditi tvrtka HIDRO-A iz Zagreba.
Realizacijom projekta rekonstrukcije atletske staze na Gradskom stadionu u Sisku, doprinijet će se unapređenju atletike koji u Sisku ima dugu tradiciju, čak od 1912. godine.

foto – Sisak.hr