You are currently viewing TISKOVNA KONFERENCIJA POVODOM MANIFESTACIJE KUPSKE NOĆI

TISKOVNA KONFERENCIJA POVODOM MANIFESTACIJE KUPSKE NOĆI

Devete Kupske noći su pred vratima. Ovoga vikenda na Šetnici Slave Striegla bogat program za velike i male Siščane i goste pripremili su Turistička zajednica Grada Siska i Gradska galerija Striegl, Udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata ogranak Sisak te udruge lađarica i lađara Sisak uz snažnu potporu Grada Siska i tridesetak sponzora. Koncerti, ulični i cirkuski performeri, šikljada i kupska alka tradicionalno privlače pažnju velikog broja Siščana, a ovogodišnja imena sigurno će privući goste i izvan Siska.
„Očekujemo lijepo vrijeme ovaj vikend, a potrudili smo se i doveli smo odlične izvođače i zabavljače koji će nas zabavljati ovaj vikend. Pozivam sugrađane da rezerviraju ovaj vikend za dolazak na Kupske noći i da pozovu svoje goste jer ovaj vikend Sisak će ponuditi odličan program i prekrasne Kupske noći“, rekla je na danas održanoj konferenciji za novinare gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
Urban & 4, Vojko V, Buč Kesidi, Porto Morto, Stampedo, Ivan Grobenski, DJ Mario Kovač, Ilija Rudman Pytzek i Omar pobrinut će se za glazbeni dio programa. Kulturan ulični festival donosi cirkuske predstave za djecu i odrasle, a u programu su i animacijski programi za djecu te zabavni park i Noćni market na pješačkoj zoni kod sata.
Š𝐢𝐤𝐥𝐣𝐚𝐝𝐚 𝐩𝐨𝐧𝐨𝐯𝐨 𝐮 𝐬𝐯𝐣𝐞𝐭𝐥𝐮 𝐩𝐨𝐛𝐣𝐞𝐝𝐞 𝐬𝐢𝐬𝐚č𝐤𝐢𝐡 𝐥𝐚đ𝐚𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐧𝐚 𝐍𝐞𝐫𝐞𝐭𝐯𝐢
Ovogodišnja deveta Kupska alka održat će se u petak u 19:30, najavio je predstavnik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dubravko Habulin. Ova verzija alke, za razliku od Sinjske, ne trči se, već se plovi, a dvočlane ekipe imaju isti cilj – pogoditi u sridu i skupiti „punte“ koji ih mogu odvesti do bogatih nagrada.
Sisačka šikljada, koja se održava u čast kupskog čamca šiklje, i ove će subote okupiti velik broj domaćih i gostujućih ženskih i muških ekipa, među kojima i vrlo atraktivne i jake muške i ženske ekipe poznate s Neretvanskog maratona lađa. Ova atraktivna sprint utrka veslačica i veslača u kupskim čamcima šikljama drugu godinu zaredom održava se u svjetlu pobjede sisačkih lađarica na Maratonu lađarica, a članica Udruge lađarica Sisak Andrea Borić pozvala je i sve sugrađane na sudjelovanje i prijavu putem facebook stranica Udruga Lađara Sisak i Udruga Lađarica Sisak.
Prijave za Šikljadu su otvorene do petka, a lađarice i lađari pozivaju sve željne izazova da se okušaju u ovom natjecanju jer bitniji su druženje i zabava od konačnog rezultata.