You are currently viewing STRELJAŠTVO: Tea Ilijević je prva Siščanka koja je pogodila više od 600 krugova

STRELJAŠTVO: Tea Ilijević je prva Siščanka koja je pogodila više od 600 krugova

U Osijeku je 20. listopada održan 1. Turnir Olimpijskih nada u gađanju standard zračnim oružjem. Na strelištu Pampas, okupio se zavidan broj mladih strijelaca iz cijele hrvatske. Sisački streljački klub “HVIDR-a SISAK” nastupio je sa četiri natjecateljice. Provjereni dio ekipe Nikolina Knežić, Mirta Ilijević i Tea Ilijević, potpomognute Nikom Vugić, novim talentom streljaštva.
Turniri Olimpijskih nada su namijenjeni mladima samo su pojedinačnog karaktera.

Nakon svih dobro odrađenih priprema, očekivano, najbolja je bila Tea Ilijević koja je sa 602,5 krugova osvojila 6. mjesto. Iako nije osvojena medalja, posebno smo sretni, jer je Tea prva koja je uspjela pogoditi više od 600 krugova. Tako je tih 602,5 njen osobni, ali i klupski rekord. Mirta je pogodila 584,8 i zauzela 16. mjesto, Nikolina se sa 578,2 smjestila na 19. mjesto, dok je Nika odradila svoj prvi meč od 60 hitaca i pogodila 520,2 kruga što je bilo dovoljno za 24. mjesto.

Iako je bilo podosta napetosti kod svih natjecateljica, vjerujem kako će ova sezona biti jako dobra! Ako ni po čemu, barem ćemo pamtiti prvu siščanku koja je prešla magičnu granicu 600 krugova, 15 godišnju, Teu.