You are currently viewing Ovogodišnja sezona plovidbe „Jurana i Sofije“ započinje krajem travnja (27. i 28.4.2024.).

Ovogodišnja sezona plovidbe „Jurana i Sofije“ započinje krajem travnja (27. i 28.4.2024.).

I ove godine Turistička zajednica Grada Siska pripremila je turističke panoramske plovidbe Kupom od Malog Kaptola do ušća Kupe u Savu, uz pristajanje kod utvrde Stari grad prilikom povratka. Kod same utvrde planirana je pauza u trajanju od 30 minuta, kako bi se putnici prošetali oko utvrde ili potražili osvježenje u restoranu Stari grad.

Ova atraktivna vožnja koja traje oko dva sata idealan je način upoznavanja s višestoljetnom tradicijom riječnog brodarstva Siska i s nekom od najvažnijih veduta grada. Lijepa je to prilika za romantičan ili uzbudljiv obiteljski izlet i našim sugrađanima koji mogu svoj grad doživjeti očima izletnika.

Ovogodišnja sezona plovidbe „Jurana i Sofije“ započinje krajem travnja (27. i 28.4.2024.).
Planirane su redovne plovidbe subotom i nedjeljom s polaskom u 11:00 sati, s pristana ispod zgrade Mali kaptol.

Cijene kružne plovidbe iznose 5,00 EUR po osobi za odrasle, djeca od 7-12 godina plaćaju 2,50 EUR , dok je za mlađe od sedam godina plovidba besplatna.

Brod Juran i Sofija moguće je unajmiti za posebne privatne plovidbe i za organizirane grupe. Termini za takve plovidbe mogući su izvan redovitog plovnog reda vikendom ili bilo kojim radnim danom. Svi poduzetnici, udruge i institucije u ovoj ponudi imaju odličan i atraktivan dio programa kada trebaju ugostiti svoje partnere ili organizirati team-building događaj.

Više informacija o vožnjama ili najmu broda:

Turistička zajednica Grada Siska

tel: +385 91 7889 557

email: tzgsiska@tzgsiska.tcloud.hr

A odakle ime brodu?

„Juran i Sofija“ prva je hrvatska drama ilirskog razdoblja izvedena na profesionalnoj pozornici na narodnom jeziku. Dramu su premijerno izveli u Sisku 2. listopada 1839.godine sisački amateri. Sakcinski ju je nazvao i Turci kod Siska, a junaci drame dolaze iz vremena slavne sisačke bitke.

Iznajmite brod Juran i Sofija samo za sebe

Brod Juran i Sofija moguće je unajmiti i za posebne privatne plovidbe i za organizirane grupe. Termini za takve plovidbe moguće su izvan redovitog plovnog reda vikendom ili bilo kojim radnim danom. Svi poduzetnici, udruge i institucije u ovoj ponudi imaju odličan i atraktivan dio programa kada trebaju ugostiti svoje partnere ili organizirati team-building događaj.

Pošaljite upit za najam broda Juran i Sofija s posadom na tzgsiska@tzgsiska.tcloud.hr 

Zaplovite uz naše riječne mornare, te tijekom panoramske vožnje brodom Juran i Sofija doživite povijesnu jezgru Siska te prirodu koja ga okružuje. Brod Juran i Sofija proizvod je sisačkog brodogradilišta i kao prva novogradnja nakon Domovinskog rata porinut je 2003. godine. Brod je dvotrupac odličnih maritimnih sposobnosti, visoke stabilnosti, vrlo plitkog gaza, duljine 16 i širine 6 metara, a na svom, zaštitnom tendom natkrivenom, palubnom prostoru može primiti 70 putnika izletnika. Prostor omogućava provođenje raznih edukativnih, promotivnih i zabavnih sadržaja (škole u prirodi, tematske radionice, izleti, proslave) tijekom plovidbe, a brod je opremljen propisanom sigurnosnom opremom.

 

Brod je u vlasništvu #GradSisak, koji i ove godine podupire ulaganja u brod, te se na taj način dodatno obogaćuje turistička ponuda destinacije.

#Croatia Full of life podržava nastojanja Turističke zajednice Grada Siska pri kreiranju turističke ponude destinacije, te je projekt upravljanja brodom “Juran i Sofija” sufinanciran na natječaju Hrvatske turističke zajednice za dodjelu sredstava lokalnim turističkim zajednicama na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2024. godini.

Ove godine uz nas su i sponzori: PENTA STIL d.o.o., TOXIKON d.o.o., MEKY u.o.

Cjenik / po jednoj plovidbi:

RELACIJA

TRAJANJE VOŽNJE (h) UKUPNO TRAJANJE VOŽNJE CIJENA

ODLAZAK

POVRATAK

SISAK (Mali kaptol – ušće Kupe u Savu-pristajanje kod utvrde Stari grad-Mali kaptol) najam broda:

-/-

-/-

2 – 3 h

300,00 eur

SISAK – KRATEČKO (najam broda): 3 4 7 h

800,00 eur

* Prema zakonu o PDV-u članak 90. stavka 2., TZG Siska nije obveznika PDV-a