You are currently viewing Sisak ima novu lokaciju za selfie i photo spot

Sisak ima novu lokaciju za selfie i photo spot

Uoči 6.Sisačkog festivala piva koji je samo jedan od primjera dinamiziranja industrijskog nasljeđa s ciljem promocije i stvaranja kvalitetnih preduvjeta za razvoj i dobrobit lokalne zajednice, Sisak je dobio industrijskim nasljeđem inspiriranu instalaciju s nazivom grada.
Slova su nastala kao interpretacijska ideja kreativnog tima Turističke zajednice grada Siska u suradnji s Gradskom galerijom Striegl.
„Ideja je bila da napravimo nešto što će korespondirati s industrijskom baštinom, Parkom skulptura kojim upravljaju Muzej, Galerija i Grad, ali i da ujedinimo, barem idejno, Caprag i centar i onu povijesnu podijeljenost grada na tzv. Željezaru i centar. Slova sugeriraju svojim materijalom, formom, tipografijom na Željezaru i sve što nam je ostavila u nasljeđe. Danas ta slova predstavljaju novi turistički hot spot, selfie i photo spot u javnom prostoru grada gdje ljudi sami mogu napraviti super razglednice i vizualizirati pozdrave iz Siska. Također slova su i interaktivna, što je najmlađa generacija odmah prepoznala.“, rekla nam je ravnateljica Gradske galerije Striegl, Alma Trauber.
Slova je u izvedbenom i tehničkom smislu izveo i napravio lokalni obrt za obradu metala Korzo, Maria i Dubravke Korzo.