You are currently viewing Sisački streljači ovog vikenda uspjeni na dva natjecanja

Sisački streljači ovog vikenda uspjeni na dva natjecanja

U Solinu je 23.11.2019. održan 2. turnir Olimpijskih nada na kojem su nastupile i natjecateljice sisačkog kluba HVIDR-a SISAK. Tea i Mirta Ilijević te Nika Vugić su imale priliku testirati naučeno protiv najboljih djevojaka u svojoj kategoriji. Najuspješnija je ponovo bila Tea kojoj je krug i pol nedostajao da osvoji broncu. Sa 605,8 krugova osvojila je odlično 4. mjesto. Mirta je sa 584,2 kruga bila 7. sa dosta lošim ulaskom u meč, ali vrijednim poukama za sljedeće nastupe. Nika je još u skupljanju iskustava, ali već pokazuje da može pružiti ono što se od nje očekuje. Sa dva promašaja, ostvarila je osobni rekord od 550,7 krugova.

U Dubravi kod Vrbovca, 24.11.2019. održan je 16. kvalifikacijski Božični turnir za mlađe dobne skupine na kojem je po prvi puta nastupio sisački klub “HVIDR-a SISAK”. Nastupili su Jakov Ivičinec, Tea Ilijević, Nika Vugić i Marija Klarić. Gađalo se serijskom puškom u metu R-8 i to kao kvalifikacijski Božični turnir kojem će se finale održati 23.12. , a čak dvoje naših natjecatelja je ostvarilo pravo na to finale.

Iako umorna od jučerašnjeg puta (dan prije su Tea i Nika gađale turnir Olimpijskih nada u Solinu), Tea je ponovo bila najbolja. Sa 188 krugova zauzela je 4. mjesto i osigurala finale. Isto finale je osigurao i Jakov Ivičinec, pogodivši 179 krugova. To mu je bilo dovoljno da osvoji 9. mjesto među dječacima. Nika Vugić je pogodila 178 krugova, što je zaista visok rezultat, obzirom da trenira tek dva mjeseca. S tim rezultatom osvojila je 13. mjesto. Marija Klarić je svoj prvi javni nastup obilježila ogromnom dozom treme, pa je rezultat u skladu s tim nizak, ali nikako u skladu s Marijinim mogućnostima. Tek 122 kruga bilo je dovoljno za 23. mjesto.