You are currently viewing Sisački minići osvojili veliki međunarodni rukometni turnir

Sisački minići osvojili veliki međunarodni rukometni turnir

Da za sisačku rukometnu budućnost nema zime, dokaz su tome dječaci Rukometnog kluba Sisak, generacija 2010. i 2011.god. koji su sudjelovali na 1. Memorijalnom turniru Rudi Carek, vrlo jakom međunarodnom turniru u mini rukometu gdje su, osim najboljih klubova iz Hrvatske, nastupile i momčadi iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Na turniru održanom u zagrebačkoj Kutiji šibica nastupilo je 16 momčadi, raspoređenih u 4 skupine. Dječaci RK Siska uvjerljivo su bili prvi u grupi, ostvarivši tri pobjede. U polufinalu su se sastali sa Borcem iz Banja Luke, klubom velike rukometne tradicije i uvjerljivo slavili sa 11:5. U finalu protiv zagrebačke Dubrave sisački minići bili su još bolji i niti u jednom trenutku nisu dopustili protivniku da im se približi te su na kraju uvjerljivo slavili sa 14:7.

Šlag na veliki uspjeh je što su u najbolju petorku turnira izabrana dvojica Siščana, Šimun Štimac i Jakov Lončar.

Pod vodstvom trenerica Alme Šopić i Petre Bakran za RK Sisak su nastupili dječaci:
Jakov Lončar, Šimun Štimac, Andrej Žinić, Natko Bartolović, Andrej Hotić, Antonio Trepša, Gabriel Klobučar, Ivano Bešić, Marin Gruica, Grga Novak, Leon Gršić, Eugen Ivičinec, Relja Rostaš, Patrik Kalak, Tin Glavinić, Rafael Klobučar, Jakov Gršić.
Rezultati:
Sisak – Drenak 14:7
Sisak – Maksimir Pastela 12:11
Sisak – Vučići 14:10
Sisak – Banja Luka 11: 5
Sisak – Dubrava 14:7
KONAČAN POREDAK:
1. SISAK
2. DUBRAVA
3. PPD ZAGREB

To nije sve od fenomanalne rukometne mladosti jer su naši dječaci trenutno u međužupanijskoj minirukometnoj ligi, u kojoj nastupa 26 klubova, trenutno prvi sa 10 pobjeda iz isto toliko utakmica!

Ovim putem iz kluba pozivaju sve dječake od 1. do 4. razreda osnovnih škola da se priključe ovim uspješnim malim rukometašima i da zajedmo s njima uživaju u novim pobjedama i čarima rukometne igre te da zajedno grade uspješnu budućnost sisačkog rukometa.