You are currently viewing Sisački inovator Ivan Drahotusky osvojio zlatnu i srebrnu medalju u Iloku

Sisački inovator Ivan Drahotusky osvojio zlatnu i srebrnu medalju u Iloku

Ivan Drahotusky član Društva inovatora „Faust Vrančić“, osvojio je zlatnu i srebrnu medalju za inovacije prikazane na izložbi inovacija Inventum 2022 u Iloku.

16. međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva Inventum 2022. održan je ovaj vikend u velebnoj dvorani ljetnikovca Principovac Iloku. Prekrasna lokacija na brdu iznad Iloka, u vlasništvu Iločkih podruma, izvrsno je poslužila kao kulisa susretu inovativne, gospodarske i tehničke struke.

Stručni ocjenjivači, inače sveučilišni profesori, inovatori i gospodarstvenici izabrali su najbolje između velikog broja predstavljenih inovacija.

Ivan Drahotusky osvojio je zlatno odličje s drvenim umivaonikom Cernunnos i srebrno odličje za ultratanke svijetleće reklame, prikladne za postavljanje direktno na površinu, bez kutije kućišta.

Drveni Cernunnos umivaonici, obrađeni specijalnom tehnikom, već su našli svoje mjesto u brojnim hotelima i restoranima visoke klase, gdje već dugo pokazuju svoju trajnost ali i nadasve ljepotu prirodnog materijala. Našem inovatoru pošlo je za rukom dodati drvu trajnost prikladnu za sanitarne prostore, čime je stvorio ekskluzivni komad toaletnog namještaja kakav se traži u turizmu visoke kategorije.

Ultratanke svijetleće reklame bez pozadinskog kućišta rezultat su Ivanove suradnje s ugostiteljima i hotelijerima. Klasične, glomazne svijetleće reklame s pozadinskim kućištem vrlo često ne odgovaraju ekskluzivnim prostorima visoke klase. To posebno dolazi do izražaja u zaštićenim povijesnim sredinama i heritage hotelima. Naš inovator osmislio je ultratanku svijetleću reklamu koja se jednostavno postavlja direktno na površinu, a disperzira svjetlost gotovo kao klasične reklame. Posebno je prikladna za ulazne prostore, dovratke i niše, ali i velike frontalne reklamne površine.

“Vjerujemo da je pred Ivanom svijetla, proizvodna budućnost i da će ga naše tržište prepoznati kao domišljatog dizajnera i proizvođača” – pručuju iz Društva inovatora „Faust Vrančić“.