You are currently viewing Sisački festival piva uz Bluzzy Threesome, Picksiebner i Pocket Palma

Sisački festival piva uz Bluzzy Threesome, Picksiebner i Pocket Palma

VI. Sisački festival piva održava se u subotu, 12. rujna kao dio manifestacije Dani industrijske baštine. Sisak je prvi grad u Hrvatskoj koji koristi bogatstvo svoje industrijske baštine, a priču je pokrenuo Gradski muzej Sisak. Ovogodišnjim Festivalom piva obilježava se 165 godina od osnutka prve sisačke pivovare. Zgrada u kojoj se nekada proizvodilo pivo jedna je od najstarijih građevina industrijske baštine u gradu. Organizatori Sisačkog festivala piva su Grad Sisak, Gradski muzej i Turistička zajednica grada.

Festival piva započinje već tradicionalnim obilaskom „Rute sisačkih pivovara“ u 15,00 sati. Ruta kreće od Stare pivovare (Obala Ruđera Boškovića 2), a završava kod Nove pivovare (danas klizalište Zibel, Gundulićeva bb). Program se nastavlja u centru grada, na prostoru prekrasne Šetnice Slave Štriegla, gdje će se predstaviti desetak craft pivara iz Hrvatske, a među njima su i Sisački crafteri.

Uz pivo i dobru gastro ponudu Siščani i njihovi gosti moći će uživati u koncertima bandova Bluzzy Threesome, Pocket Palma, Picksiebner. Oni koji bi htjeli saznati malo više o industrijskoj baštini grada Siska mogu se prošetati do zgrade HOKU u kojoj je smješten prvi interpretacijski centar spomenutog sadržaja.

Neće nedostajati ni zabave za najmlađe, a posada Parka prirode Lonjsko polje, koja po rijeci Kupi vozi brod Juran i Sofija, poziva posjetitelje VI. Sisačkog festivala piva na vožnje brodom. Brod s pristaništa kod Malog Kaptola polazi u 16:00 i 18:00 sati te vozi do Starog grada i natrag. Cijena karte za brod je 20 kuna, a djeca do 7 godina voze se besplatno. Kontakt za rezervacije i informacije o vožnji brodom: 044 672 080.

Raspored događanja pogledajte ovdje.

SPONZORI: 

SISAČKI VODOVOD
www.sisackivodovod.hr

KOMUNALAC SISAK
www.komunalac-sisak.hr

GOSPODARENJE OTPADOM SISAK
www.gos.hr

JVP SISAK
www.jvp-sisak.hr

DOM KULTURE KKV
www.domkkv.hr

AUTO PROMET SISAK
www.auto-promet-sisak.hr

GRADSKI MUZEJ SISAK
www.muzej-sisak.hr

HOLANDSKA KUĆA – Info centar industrijske baštine
www.hoku.hr

PARTNERI:

GRAD SISAK
www.sisak.hr

GRADSKA GALERIJA STRIEGL
www.galerija-striegl.hr