You are currently viewing Sedmi Star film fest uživo i online

Sedmi Star film fest uživo i online

Kako bi približili filmove što široj publici a istovremeno poštovali upute koje svakodnevno stižu zbog novih okolnosti ekipa Star film festa ovog ljeta najavljuje kako će sedmo izdanje Star Film Festa ove godine unijeti i veliku novost u obliku online održavanja projekcija filmova.
„Sedmo izdanje Star Film Festa dolazi u novom pakiranju. Kako bismo poštovali sve upute i bili spremni se na neočekivane izazove, ove smo godine odlučili pripremiti dva festivala. Ista ali istovremeno i različita. Tako će te kao posjetitelji i naši dragi gosti moći sami odlučiti želite li svoje kokice pripremiti u vlastitom društvu prijatelja ili susjeda, doma, u vrtu, na terasi ili s ekipom na zajedničkom druženju. Izvucite projektore, podesite postavke slike na svojim televizorima i udobno se smjestite u zajedničkoj plovidbi zvjezdanim nebom filmova u vlastitoj režiji. Sve što morate napraviti jest pratiti informacije s društvenih mreža o terminima projekcija. Večernja koktel haljina nije obavezna ali na Vama je da odlučite – mi ih uz svakom slučaju preporučujemo jer crveni tepih i veliki ekran ove godine dolaze i kod Vas doma.
Ipak ne želimo da običaj odlaska u kino i tradicionalnih projekcija na otvorenom nestane samo zato što morate biti jedni od drugih na udaljenosti raspona krila odraslog albatrosa, stoga će i ove godine SFF imati svoje stvarno i vrlo životno izdanje. Naravno pozivamo vas da nam se pridružite ondje gdje Vam odgovara a ako je to u romantičnom okruženju Kazališta 21 čije će legendarno dvorište još jednom poslužiti kao najljepša pozornica za večernje projekcije. Onako kako filmski romantici i zaslužuju gledati vizualna remek djela koja smo odabrali.“, poručuju organizatori.

Star Film Fest 2020. ponudit će posjetiteljima posjet i sudjelovanje u brojnim filmskim, svemirski dobrim radionicama gdje će se gosti moći okušati u nečem novom. Cilj festivala je približiti različite vrste filmova istovremeno stvarajući mjesto gdje će profesionalci i amateri razmjenjivati kreativne ideje, predstavljati svoje projekte i pronaći inspiraciju za nove. Filmske kategorije koje će biti zastupljene na Star Film Festu su dokumentarni, eksperimentalni, igrani, industrijski i animirani film.

Program:
Četvrtak, 3.9.2020.
19:00 h – filmska glazba | Alen Bakarić & Sven Tomanić | vanjski prostor Kazališta 21│Trg grada Heidenheima 3│ ONLINE

19:30 h – “965 minuta djevojke” izložba|filmske dive | Mima Juračak | vanjski prostor Kazališta 21│Trg grada Heidenheima │ ONLINE
20:00 h – Otvorenje Star Film Festa | vanjski prostor Kazališta 21│Trg grada Heidenheima 3 │ ONLINE
20:30 h – Projekcije pobjednika Star Film Festa 2019 | vanjski prostor Kazališta 21│Trg grada Heidenheima 3 │ONLINE

Petak, 4.9.2020.
9:00 h – Prva natjecateljska projekcija │ONLINE
11:00 h – Radionica snimanja │Filip Tot│ Kazalište 21│Trg grada Heidenheima 3 │ONLINE
13:00 h – Druga natjecateljska projekcija│ONLINE
15:00 h – Acoustic jam session│ONLINE
16:00 h – Treća natjecateljska projekcija│ONLINE
18:00 h – Četvrta natjecateljska projekcija│ONLINE
20:15 h – Projekcija filma F20 │Arsen Anton Ostojić│ vanjski prostor Kazališta 21│Trg grada Heidenheima 3
21:00 h – Peta natjecateljska projekcija│ONLINE

Subota, 5.9.2020.
9:00 h – Šesta natjecateljska projekcija│ONLINE
11:00 h – Sedma natjecateljska projekcija│ONLINE
14:30 h – Radionica snimanja │Filip Tot│ Kazalište 21│Trg grada Heidenheima │ONLINE
17:00 h – Acoustic jam session│ONLINE
18:00 h – Radionica i predavanje: „Kako na Nebu tako i na Star Film Festu – Plejade (Vlašići) kroz mitologiju, geografiju, jezik, arhitekturu i geometriju” │ Kazalište 21│Trg grada Heidenheima │ONLINE
20:15 h – Projekcija filma Zagrebački Ekvinocij │Svebor Mihael Jelić│vanjski prostor Kazališta 21│Trg grada Heidenheima 3
21:45 h – Proglašenje pobjednika │vanjski prostor Kazališta 21│Trg grada Heidenheima│ONLINE
22:00 h – Projekcije pobjednika Star Film Festa 2020 | vanjski prostor Kazališta 21│Trg grada Heidenheima 3│ONLINE
Filmovima ćete moći pristupiti putem službene stranice Star Film Festa od 3. rujna u 20:00h do 5. rujna u 20:00h na adresi: www.sfilmfest.com.