You are currently viewing RBU Labudovi na 13.biciklijadi Nacionalni park Una 2022.

RBU Labudovi na 13.biciklijadi Nacionalni park Una 2022.

RBK „Japod“ iz Bihaća, već 13 godina zaredom organizator je jedne od najuspješnijih i najmasovnijih biciklijada u BiH. Usprkos rekreativnom karakteru, na biciklijadu se prijavio veliki broj klubova iz BiH ali i regije. Na 13.biciklijadi Nacionalni park Una 2022., sudjelovali su i naši RBU Labudovi, koji su ovom prilikom predstavili projekt Plavi IBT.

Prvo je ovo predstavljanje projekta Turističke zajednice Grada Siska pod nazivom Plavi IBT (INA BICYCLE TRAILER) u inozemstvu. Radi se o projektu koji je financiran sredstvima tvrtke INA d.d., u okviru dugogodišnje zajedničke suradnje na aktivnijem uključivanju lokalnog stanovništva u bavljenju sportskim aktivnostima. U završnoj fazi projekta izrađena je prikolica za prijevoz bicikala. Radi se o specijalnoj namjenskoj prikolici za prijevoz električnih i klasičnih MTB bicikala, nosivosti 750 kg uz mogućnost maksimalnog prijevoza 12 bicikala.

Provedbom ovog projekta TZG Siska, nastavlja dodatna ulaganja u infrastrukturu namijenjenu aktivnim ljubiteljima vožnje na dva kotača. U dogovoru sa partnerom INA d.d., prikolicu koriste biciklistički klubovi s područja grada Siska i Sisačko-moslavačke županije.