You are currently viewing Raspisan natječaj za filmove 14. Smaragdnog eco film festivala

Raspisan natječaj za filmove 14. Smaragdnog eco film festivala

Sljedeća godina donosi novo izdanje Smaragdnog eco film festivala SEFF, a njegovo 14. izdanje održat će se od 26. do 29. kolovoza 2021.godine. I ovaj put, festivalski tim međunarodnog festivala koji promiče ideje zaštite okoliša i održivog razvoja, obilazit će mjesta Pounja i Lonjskog polja, prikazujući publici filmove koji bude ekološku svijest.

Novi vizual izrađuje svjetski poznati Marvelov crtač stripova, Dalibor Talajić, i bit će objavljen do kraja godine, a prijave filmova su već sad otvorene! Također, formiran je i međunarodni žiri koji će odlučiti koji su filmovi najbolji, pa će tako o dugometražnim filmovima odlučivati Jose Vieira Mendes (Portugal), Francesco N.M. Rasero (Italija), te Branko Ištvančić (Hrvatska). Žiri kratkometražnih filmova čine Spomenka Saraga (Hrvatska), Aiste Diržiute (Litva) i Barbara Rivera Parkers (Španjolska). Animirane filmove biraju Nata Rudman (Rusija), Sabri Pajaziti (Kosovo) i Corina Eredenta Moldovan-Florea (Rumunjska).

Svoje ekološke filmove za ovaj filmski festival autori mogu prijaviti ovdje.

14. SEFF održat će se u prostorijama udruge KAS u Sisku, dok će dnevno biciklima festivalski tim obilaziti Sisačko-moslavačku županiju. Osim projekcija filmova, u prostorijama udruge KAS održavat će se filmske radionice koje će voditi Branko Ištvančić, Dalibor Talajić i Daniel Pavlić.

Dodajmo za kraj da 14. izdanje festivala ponovno ima svog promotora u ulozi kuma, a ovogodišnji kum festivala je glumac Dušan Bućan.