You are currently viewing Prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah 27. i 28. ožujka 2021.

Prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah 27. i 28. ožujka 2021.

Svjetski dan voda koji se po 28. put zaredom obilježava 22. ožujka, naglašava vrijednost vode i podiže svijest o globalnoj krizi s vodama, a ove se godine obilježava pod sloganom – “Cijenite vodu.”
Ovom prilikom ŠRC Sisak objavljuje organizaciju Prvenstva Hrvatske u ronjenju na dah.
Hrvatski Ronilački Savez

kao pokrovitelj i

Ronilački klub Sisak

kao domaćin uz pomoć

Športsko-rekreacijski centar Sisak

i Zajednice sportskih udruga

Grad Sisak

organiziraju na Gradskom bazenu Prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah 27. i 28. ožujka 2021.

Ovo je prvo događanje u nizu kojima započinjemo obilježavanje 30 godina Športsko-rekreacijskog centra Sisak.
Discipline koje su prisutne su ronjenje na dah sa stereo perajama-Bifins i ronjenje na dah bez peraja. Cilj natjecatelja je preći što veću udaljenost jednim udahom.
Na natjecanju će nastupiti veliki broj najpoznatijih i najboljih hrvatskih ronilaca na dah, svjetskih i europskih prvaka i rekordera.
Za samo natjecanje prijavljeno je čak tri pokušaja obaranja rekorda u muškoj i ženskoj konkurenciji u obje discipline za najveću sportsku svjetsku međunarodnu federaciju ronilaca CMAS.
Po završetku službenog dijela najavljen je pokušaj obaranja svjetskog Guinnesovog rekorda u držanju daha s kisikom. Budimir Buda Šobat naš proslavljeni ronilac na dah, najavio je novi svjetski rekord koji će iznositi preko 24 minute i 11 sekundi koliko iznosi sada.
Kako je Buda najavio obaranje

Guinness World Records

, dodatno će promovirati ronilačke i bazenske sportove, ali i grad Sisak koji je stradao u potresu. Uz navedeno, cijeli događaj ima i humanitarni dio, tj. u Budinoj organizaciji prikupljat će se sredstva za obnovu Sobe čuda Udruge osoba s invaliditetom Sisačko – moslavačke županije čiji prostori su uništeni i prosinačkom potresu.

Važno je istaknuti da su uvjeti na Gradskom bazenu Sisak odgovarajući i optimalni za ostvarenje planiranog rezultata.
Cijeli događaj moći ćete pratiti na Virtualnom Šrc-u.