You are currently viewing Provedite vikend u Sisku

Provedite vikend u Sisku

Siščane i njihove goste ovaj produženi vikend očekuje bogat i zanimljiv program.
Donosimo najpopularnije opcije za ne provesti vikend kod kuće!

#VikenduSisku

Turistička atrakcija s jedinstvenim panoramskim pogledom: Kupom u Sisku ponovo plovi brod Juran i Sofija

❗️Brod će turiste voziti subotom, nedjeljom i praznicima❗️

Brod Juran i Sofija, izgrađen 2003. godine, prošle je godine bio na temeljitom remontu kako bi se uredio i prilagodio prijevozu putnika. Od subote 27. lipnja ponovo je na raspolaganju turistima.

Brod Juran i Sofija plovi subotom, nedjeljom, praznicima i blagdanima s isplovljavanjima kod Malog kaptola u 11 i 13 sati.
Plovidba broda na kružnoj relaciji Mali Kaptol – Stari grad – Mali Kaptol, traje sat vremena.
Za djecu do 7 godina karta se ne plaća, a za one malo starije cijena karte je 20 kuna. Cijena karte za vožnju brodom u paketu s vikend programom u Parku prirode Lonjsko polje je 55 kuna.

Broj telefona za rezervacije je 044/672-080.

Brod Juran i Sofija od početka nosi isto ime – ono nadjeveno po priči o sinu hrvatskog bana Tome Erdödya utamničenog od Turaka i njegovoj ženi Sofiji koja ga pokušava osloboditi. 💏Istoimena povijesna drama Ivana Kukuljevića Sakcinskog koja se zove još i Turci kod Siska, prva je hrvatska drama ilirskoga razdoblja. Priča i danas živi zahvaljujući kazališnim predstavama i izložbama.

 

Vikend u Lonjskom polju

Vožnja čamcem, fotosafari, promatranje ptica, jahanje, lov, ribolov ili samo šetnja bespućima Lonjskog polja bit će dovoljni da obnovite energiju tijekom vikenda, “napunite baterije” i u punoj snazi dočekate novi radni tjedan. Park prirode Lonjsko polje najveće je zaštićeno močvarno područje u Hrvatskoj, ali i u cijelom dunavskom porječju…

Više informacija: https://bit.ly/2TvkHGz

 

 

 

Dragi svi,
pozivamo vas na koncert ansambla Vokalni Ansambl Lipe, u subotu, 27.6.2020. u 11h ispred Holandske kuće u Sisku!
Pjevajte s nama i uživajte!

 

 

Posjetite međunarodnu izložbu plakata

 Na pješačkoj zoni u Sisku, pogledajte plakate Tolerancije koji su dio međunarodnog projekta ”Tolerancija” autora i kustosa Mirka Ilića!
Dođite da zajedno slavimo toleranciju – kao polazišnu točku svakog smislenog diskursa i kao vizualni podsjetnik na sve ono što nam je zajedničko umjesto na sve ono što nas dijeli.

Više informacija: https://www.facebook.com/events/256955165533709/

Posjetite:

HoKu, prvi info-centar industrijske baštine u Republici Hrvatskoj

Jedinstveni prostor, u sklopu kojega je prezentirana bogata industrijska baština grada Siska.
Sisak je od polovice 19. stoljeca počeo intenzivan razvoj omeđen obrtničkom proizvodnjom, riječnom trgovinom i industrijalizacijom, te razvojem željezničkog prometa. Svoje kapacitete temeljio je i na povoljnom prometnom položaju, blizini velikog broja radne snage, blizini Zagreba kao gospodarskog i političkog središta, te nizu lokalnih prirodnih resursa poput kvalitetne gline i drvne mase. Zahvaljujući intenzivnom razvoju grad je postao „melting pot“ za stanovništvo iz raznih dijelova Austro – Ugarske Monarhije, a zatim i Kraljevine SHS, te Jugoslavije.

 

 

Radno vrijeme za posjetitelje:
Utorak – petak: 10:00 – 18:00 sati
Subota-nedjelja: 10:00 – 14:00 sati

Pojedinačni posjeti (Holandska kuća)
Odrasli: 15,00 kn
Učenici, studenti: 10,00 kn
Djeca do 7 godina, umirovljenici: besplatno

Posjete su moguće van radnog vremena samo za organizirane grupe uz prethodnu najavu na broj telefona Muzeja 044/811-811.

Utvrdu Stari grad

Iskoristite vikend pred nama i provedite ga u ambijentu sisačke utvrde Stari grad. Naime, Gradski muzej Sisak poziva svoje sugrađane i drage goste da posjete utvrdu Stari grad, Obala Tome Bakača Erdödyja.

 

Radno vrijeme za posjetitelje:
Utorak – petak: 12:00 – 18:00 sati
Subota – nedjelja:  12:00 – 20:00 sati

Pojedinačni posjeti (Utvrda Stari grad)
Odrasli: 10,00 kn
Učenici, studenti: 7,00 kn
Djeca do 7 godina, umirovljenici: besplatno

Posjete su moguće van radnog vremena samo za organizirane grupe uz prethodnu najavu na broj telefona Muzeja 044/811-811

 

Obogatite svoj vikend u Sisku kanuingom po rijeci Kupi. U Vurotu unajmite kajak i uživajte u predivnom krajobrazu. Avantura u oazi zelenila predstavlja pravi užitak za nezaboravan odmor i potpunu relaksaciju.

Rute i ostale informacije možete dobiti na broj telefona; 098/1727 911

 

Bogatstvo vodenih površina, raj je za ribolovce koji pri prvim zrakama sunca izlaze na rijeke i ribnjake, te uživaju u ovom lijepom sportu koji pruža nesmetanu meditaciju uz vodu.

Sportski ribnjak Crnac je adresa kojoj se možete obratiti za sve trikove dobrog ribolova.