You are currently viewing Premijera nove predstave “Ljubavnik” Gradskog kazališta Sisak

Premijera nove predstave “Ljubavnik” Gradskog kazališta Sisak

Premijera nove predstave “Ljubavnik”, Gradskog kazališta Sisak, s kojom će otvoriti ovogodišnji Festival regionalnih kazališta Prolog bit će održana u nedjelju, 2. listopada u 20 sati u Domu rafineriji nafte Sisak.

Riječ je o, podsjećamo, festivalu koji okuplja ponajbolja godišnja ostvarenja svakog od regionalnih kazališta u Republici Hrvatskoj. Na završnici festivala, 13. studenog 2022.g, najbolja predstava po izboru publike dobit će nagradu, statuu Prologa, uradak akademskog kipara Marijana Glavnika.

Više o predstavi Ljubavnik…..
Iz pera britanskog nobelovca i jednog od najpopularnijih dramatičara, Harolda Pintera, danas već tako davne 1962. godine izašla je (prvotno napisana za TV) drama Ljubavnik. Tako se možda najveći svjetski majstor dramatske stanke raskošno pozabavio bračnim odnosima gdje je dramatska pauza prirodna, svakodnevna i često (nažalost) najvažniji dio odnosa. Iza svake “Pinterovske pauze” događaju se dva “da” i jedno “ne” ili dva “ne” i jedno “da” prije konačnog odgovora. Ta bračna nesigurnost i danas, gotovo šest desetljeća nakon nastanka komedije Ljubavnik postoji i vrlo je živa u najosjetljivijem dijelu bračnog odnosa – onom spolnom, čulnom. Danas i ovdje izvorna igra seksualnih predstavljanja Pinterovih likova Richarda i Sare ne samo da izgleda naivna već čak hrabra i maštovita.

Režiju predstave potpisuje Silvije Vadla, a igraju Ana Herceg i Davor Svedružić.