You are currently viewing Predstavljanje romana “Rođen u incestu” Željka Maljevca

Predstavljanje romana “Rođen u incestu” Željka Maljevca

U organizaciji Sisačke udruge za promicanje alternativne i urbane kulture (SK PAUK), u petak, 6. prosinca s početkom u 19 sati, u dvorani Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije u Ulici Ante Starčevića 13. (prolaz bivše Robne kuće NAMA i GRAMA), bit će predstavljen roman novinara Željka Maljevca pod nazivom “Rođen u incestu”, koji je uredio poznati sisački i hrvatski pjesnik, književnik i književni urednik Siniša Matasović.

Ovaj tvrdo ukorićen roman na 224 stranice izdan je uz potporu Sisačko-moslavačke županije, lekturu i korekturu napravio je dr.sc. Matijas Baković s Odsjeka za kroatologiju Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, a dizajn i oblikovanje nagrađivani diplomirani umjetnički grafičar i pjesnik Žarko Jovanovski iz Zagreba.

Roman će predstaviti:
– Siniša Matasović, urednik romana,
– Željko Maljevac, autor,
– Ivan Šantek, pisac pogovora,
– Sanja Domenuš i drugi.

U glazbenom dijelu programa svirat će i pjevati sisački kantautor Giovanni Furlan.

To je, uz još jednu izdanu knjigu memoarističkog sadržaja “Zapisi s Banovine” iz 2010. godine, prvi beletristički roman sisačkog novinara i urednika NST-a Željka Maljevca koji govori o dramatičnom životu i tragičnom raspadu jedne velike hrvatske i katoličke obitelji iz okolice Gline na Banovini od vremena pred Drugi svjetski rat do danas, o životnim padovima i usponima glavnog junaka Zlatka Kraljevića. Autor kaže kako je to roman o časti i ponosu Hrvata i katolika na Banovini, koristi autentično, sada već arhaično narječje glinskih Hrvata, zbog čega urednik romana Siniša Matasović ističe: “Djelo je stoga od neprocjenjive važnosti s dokumentarističkog i povijesnog stajališta. Rijetki su književnici zabilježili događaje i običaje svojstvene tom dijelu Hrvatske”.