You are currently viewing POZIV MLADIM UMJETNICIMA – Pop-up galerija: Život s industrijskom baštinom

POZIV MLADIM UMJETNICIMA – Pop-up galerija: Život s industrijskom baštinom

Agencija lokalne demokracije Sisak (ALD Sisak), Gradski muzej Sisak i Gradska galerija Striegl u suradnji s Narodnom knjižnicom i čitaonicom „Vlado Gotovac“ Sisak, sa zadovoljstvom objavljuju javni poziv mladim umjetnicima koje pozivamo da se prijave i predaju svoje umjetničko djelo inspirirano industrijskom baštinom Siska, konkretnije Parkom skulptura Sisak u kontekstu naselja Caprag.

Odabrani kandidati imati će priliku prikazati/izvesti svoje umjetničke radove i koncepte tijekom „Pop-up galerije: Život s industrijskom baštinom“, organizirane u okviru projekta „CLINK – Kulturno nasljeđe kao poveznica različitosti Europe, uz potporu EU programa „Europa za građane“ i u okviru 7. Dana industrijske baštine grada Siska.

O projektu:

„Pop-up galerije“ zamišljene su kao neformalni javni umjetnički prikaz koji poznate javne prostore prikazuje u drugom svjetlu, pridonoseći tako novom urbanom identitetu grada. Pop-up galerije potiču gledatelja na interakciju s umjetničkim djelima te ih nastoje navesti razgovor i raspravu o relevantnim društvenim pitanjima.

Aktivnosti u sklopu Pop-up galerija” bit će organizirane u razdoblju od srpnja do rujna 2019. godine unutar 9 zajednica u 6 zemalja EU i zapadnog Balkana: Mostar, Prijedor, Zavidovići (Bosna i Hercegovina), Subotica i Knjaževac (Srbija), Nikšić (Crna Gora), Sisak (Hrvatska), Heraklion (Grčka) i Vlora (Albanija).

Pop-up galerija u Sisku, održati će se 27. rujna 2019. godine u okviru 7. Dana industrijske baštine grada Siska.

Tko se može prijaviti?

Natječaj je otvoren širokom krugu pojedinaca, umjetnika, skupina umjetnika i umjetničkih kolektiva u dobi od 15 do 30 godina koji žive u Republici Hrvatskoj. Neformalne suradničke skupine umjetnika trebaju definirati voditelja tima koji će se prijaviti u ime kolektiva. U skladu s tim, prijava bi se trebala odnositi na sve uključene umjetnike i dokumentirati njihove životopise i zajedničku Izjavu umjetnika. U slučaju prijave učenika ili grupe učenike ispred pojedine škole ili obrazovne ustanove, predaje se životopis mentora.

Kvalifikacije i uvjeti

  • Svi profili umjetnika i svi oblici umjetnosti jednako su prihvatljivi (likovna umjetnost, ulična umjetnost, grafika, fotografija, poezija, književnost, glazba, kazalište, ples, film/video, svjetlosne kreacije i umjetničke instalacije, spoj umjetničkih oblika i/ili drugi oblici umjetničkog izražavanja)
  • Umjetničko djelo mora biti u skladu s općom temom poziva – industrijska baština Siska (konkretnije, Park skulptura Sisak u kontekstu naselja Caprag: doživljaj naselja Caprag i skulptura, život u i s industrijskom baštinom itd.), njezino očuvanje, promicanje i održivo korištenje
  • Svi prijavljeni umjetnički oblici/umjetnička djela moraju biti spremni za izvođenje ili instalaciju

Logistička podrška

U skladu s prijedlozima provedbe projektne aktivnosti CLINK-a, organizatori će pružiti logističku podršku odabranim umjetnicima u organiziranju njihovog umjetničkog izlaganja u okviru „Pop-up galerije“.

Kako se prijaviti?

Ispunjenu Izjavu (s pripadajućim prilozima pod točkom 5. Izjave), životopis te privolu za maloljetne osobe (ako je primjenjivo) pošaljite na e-mail: aldsisak@gmail.com najkasnije do 15. rujna 2019. godine do 23:59 sati.

U predmet prijave obavezno naznačite slijedeće: POP-UP GALERIJA: [naziv i/ili ime i prezime prijavitelja]

Sve dodatne informacije možete zatražiti do 10. rujna 2019. godine na e-mail: aldsisak@gmail.com

Poziv je otvoren od 2. do 15. rujna 2019. godine.