You are currently viewing Pokazni tečajevi ronjenja na bazenima Caprag

Pokazni tečajevi ronjenja na bazenima Caprag

Nakon što je tijekom siječnja i veljače 2020. Ronilački klub Sisak na zatvorenom bazenu ŠRC Sisak organizirao Prikaz ronjenja za 3.razrede županijskih osnovnih škola na kojem je sudjelovalo više od 350 djece, klub je na inicijativu i u organizaciji ŠRC nastavio s radom na bazenu Caprag. Ronilački klub Siask će kroz cijelo ljeto provoditi pokazne tečajeve ronjenja na dah i ronjenja s autonomnom ronilačkom opremom. Na ovoj atraktivnoj aktivnosti i prošle godine se pojavio veliki broj građana, kao i članovi raznih udruga i klubova.

Cilj pokaznih tečaja ronjenja prvenstveno je upoznavanje polaznika s vodenim okruženjem, svrhom, svojstvima i načinom odabira osnovne ronilačke opreme, osnovama fiziologije, fizike i medicine potrebne za ronjenje te savladavanje osnovne tehnike ronjenja i kretanja pod vodom. Cilj tečaja je, osim toga i  postići pozitivan odnos prema sportu i potaknuti na istinsko uživanje u ronjenju, kao i približiti ronjenje ljudima te potaknuti čim veći broj ljudi, a posebno onih najmlađih na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima, a sve kroz probna ronjenja.

Edukacijom djece i mladih o sigurnosti na vodi i pod vodom, upoznavanjem ronilačke opreme podiže se svijest građana osobito djece i mladih o važnosti bavljenja sportom kao preduvjetu za zdraviji, a time i kvalitetniji život.

Članovi RK Sisak upoznali su svoje sugrađane kao i ostale posjetitelje na bogatu klupsku povijest jednog od najstarijih ronilačkih klubova u Hrvatskoj te prezentirali rad i dostignuća kluba.

Do sada su održana tri termina prikaza ronjenja na kojem je sudjelovalo čak 29 polaznika iz Siska, Sela,Popovače i  Kutine,  a uključena su i djeca OŠ grada Siska koja prolaze Program ŠRC Sisak „Ljetni dnevni boravak“.

U probi pokaznih tečajeva sudjelovalo je 5 demonstratora i asistenata članova Ronilačkog kluba Sisak Ružica Klaić, Javor Crljenica, Davor Šoštarić, Ivan Strugačevac, Želimir Žigić, a program je vodio Mladen Horvatić, međunarodni instruktor i trener ronjenja.

Pokazeni tečajevi održavaju se na bazenu Caprag svaki utorak od 9,00-11,00 sati.