You are currently viewing Poi i žongliranje u Klubu mladih Skwhat!

Poi i žongliranje u Klubu mladih Skwhat!

Udruga IKS, Udruga Alternacija i Klub mladih Skwhat pozivaju vas na zanimljivu radionicu izrade opreme i osnovnih vještina poi-a i žongliranja!

Vrijeme održavanja radionice: ponedjeljak, 18.11. od 17 do 21 sat

Vjerujemo da se svatko barem jednom u životu okušao u žongliranju stoga je ova radionica idealna prilika da usavršite davno zaboravljenu vještinu, naučite nove tehnike, ali i izradite vlastitu opremu za žongliranje! Osim ove svima poznate cirkuske vještine, pripremili smo za vas još jednu! POI je vrsta žonglerske tehnike koja podrazumijeva manipulaciju utezima privezanim na špagu. Zamahivanje utega i plesni pokreti stvaraju jedinstveno vizualno, ali i meditativno iskustvo – kako za izvođača, tako i za publiku.

Tehnika poi-a potječe s dalekog Novog Zelanda, a u Klubu mladih Skwhat prezentirat će ju mlada Francuskinja koja trenutno boravi u Petrinji. Anna Blanc-Larrue ima 21 godinu. Strast prema fotografiji i cirkuskim vještinama otkrila je i počela razvijati još kao malo dijete. Kao učenica cirkuskih škola, u zadnjih šesnaest godina imala je priliku otkriti potpuno nepoznate svjetove. Strastveno predana takvom obliku svijeta zabave, kroz otkrivanje istoga upoznala je različite discpiline poput akrobacija na trapezu, akrobalansa, akrobacija na šipci, žongliranja itd.
Zadnje dvije godine Anna je kao fotografkinja dio cirkuskog kolektiva koji se bavi prikupljanjem sredstava za humanitarnu udrugu koja se bavi djecom. Osim toga, ova svestrana djevojka bavi se animacijom i organiziranjem slobodnih aktivnosti za djecu u vrijeme ljetnih praznika.

Pozivamo vas da upoznate Annu u ponedjeljak u Klubu mladih Skwhat te pritom naučite nešto novo i dobro se zabavite 🙂